Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

BMW 3-serie verkopen

Als er één model is dat als het meest herkenbare model van BMW kan worden aangewezen, dan is het de BMW 3-serie wel. Iedereen kent deze BMW. Hij wordt al sinds 1975 gemaakt en is nog altijd niet aan zijn einde. Dat hij populair is, is aan een aantal kenmerken af te lezen. Bijvoorbeeld de verkopen en de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Daarover lees je hier meer. Ook handig als je je BMW 3-serie verkopen gaat.

BMW 3-serie verkopen

BMW 3-serie verkopen

Ontwikkeling tot nu

Ooit was de BMW 3-serie een tweedeursauto. Sterker nog de gehele eerste reeks die in de jaren zeventig werd geproduceerd had niet meer dan twee deuren. Later werd het aanbod steeds uitgebreider. Driedeurs- en vijfdeurs-modellen zijn tegenwoordig de speerpunten van de 3-series. Aan de andere kant zijn de modellen met twee deuren niet langer onderdeel van de productielijn. Dat komt onder meer omdat een stationwagen en een cabrio zijn toegevoegd aan het assortiment. Tegenwoordig zijn de Coupé en cabrio onder gebracht onder de nieuwe 4-series.

Verkoopcijfers

De BMW 3-serie is de motor van de BMW-fabriek. Eén op de drie verkochte BMW’s is een 3-serie. De laatste jaren neemt het aantal verkochte exemplaren alleen maar toe. Sinds de millennium is het vrij gebruikelijk geworden dat er minstens een half miljoen BMW’s van de 3-serie worden verkocht. En dan gaat het alleen nog maar om nieuwe modellen. De occasions worden daarin niet eens mee gerekend. De kans is groot dat de werkelijke BMW 3-serie verkopen boven de miljoen stuks per jaar uitkomen wanneer je dit meerekent.

Een hele snelle 3-serie

Een buitenbeentje in de 3-serie is de zeer snelle versie. Deze staat bekend als de BMW M3. De M3 is ontwikkeld door de autosport afdeling van BMW. Dit is het paradepaardje van de raceafdeling. De M3 is de meest winnende auto uit de geschiedenis. Het komt meer dan regelmatig voor dat een nieuwe 3-serie gepaard gaat met de komst van een nieuwe M3. In de toekomst zal de voormalige M3 in twee series worden gesplitst. De M3 blijft bestaan maar de M4 wordt eveneens toegevoegd.

Echt Europees

Een opvallend feit over de BMW 3-serie is dat hij in de Verenigde Staten bijna niet verkoopt. Het is zelfs zo dat de auto in de toekomst niet meer in Amerika op de markt komt. In Europa daarentegen wordt hij nog altijd honderdduizenden malen per jaar uit de showroom gereden. Daar zal in de toekomst opnieuw een nieuwe generatie worden toegevoegd. De BMW 3-serie is daarmee momenteel misschien wel de meest Europese auto die je op dit moment zal kunnen vinden.

BMW 3-serie verkopen

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "BMW 3-serie verkopen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl