Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Citroën CX verkopen

Ooit was een Citroën CX verkopen eerder regel dan uitzondering. Het is meer dan een miljoen keer voorgekomen wereldwijd. Toch is hij nog altijd populair.

Direct uw Citroën CX verkopen:


Sloopauto kenteken

Wie in het laatste kwart van de twintigste eeuw zijn zaakjes goed voor elkaar had, liet dan zien door middel van zijn Citroën CX. De Franse auto die symbool stond voor succes werd meer dan een miljoen keer verkocht. Dat was ook precies wat de Franse fabrikant er mee voor ogen had toen het met de productie begon in 1974. Tegenwoordig is hij vooral geliefd onder fans van het eerste uur.

De laatste echte Citroën

Die Citroënfans van het eerste uur hebben goede redenen voor hun liefde voor de Citroën CX. Zij menen namelijk dat dit de laatste echte Citroën is. Vlak nadat de CX op de markt kwam nam Peugeot namelijk de leiding over de Citroënfabrieken over. De ontwikkeling was daarom nog geheel door Citroën zelf gedaan. Tegenwoordig ziet men in de oudste CX-modellen daarom nog de laatste auto’s met de echte kenmerken van dit Franse merk. De CX heeft volgens hen alles wat alleen de echte Citroën had.

Aerodynamica

Meer nog dan dat de Citroën een auto voor directieleden was, stond hij bekend om zijn vormgeving. In de jaren zeventig speelden strakke lijnen namelijk nog niet zo’n grote rol als ze tegenwoordig doen. De Citroën CX verkopen werd door veel autoverkopers dan ook met dit verhaal gedaan. CX is zelfs de afkorting voor het Franse woord voor luchtweerstandcoëfficiënt. Het geeft aan hoe belangrijk Citroën dit punt vond. Aerodynamica deed hiermee definitief zijn intrede in de autobranche.

Een auto voor staatsmannen

De Citroën CX was in zijn tijd vooral populair onder staatsmannen. Presidenten en andere landsleiders zagen in de CX het ideale vervoermiddel. De auto voelde namelijk als een limousine terwijl hij gemakkelijker door het verkeer manoeuvreerde. Zo werd Prins Bernhard bijvoorbeeld bij voorkeur vervoerd in een Citroën CX. Een andere prominente Citroën CX-bezitter was Johan Cruijff. Een foto van de stervoetballer die werd verspreid na zijn presentatie bij Feyenoord toont hem terwijl hij tegen de motorkap van zijn CX leunt. Het maakte de Citroën CX verkopen gemakkelijker voor dealers.

Citroën CX verkopen

Op onze website kunt u uw oude, tweedehandse CX verkopen. Ook als het om een sloopauto of schadeauto zonder keuring of apk gaat.

Citroën CX verkopen

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Citroën CX verkopen".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl