advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 4 min geleden
    Volkswagen Crafter
   • 12 min geleden
    Fiat Fiat Punto
   • 45 min geleden
    Opel Astra-g-cc
   • 55 min geleden
    Nissan Nissan Note
   • 55 min geleden
    Fiat Fiat Punto
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Auto recyclen? Autorecycling en Auto Recyling Nederland (ARN)

   Wanneer je je enigszins verdiept in hoe sloopbedrijven werken, kom je al gauw uit bij de (website van) ARN (Auto Recycling Nederland). Deze organisatie is in 1995 opgericht en wordt vertegenwoordigd door de RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA en STIBA. De ARN dient ervoor te zorgen dat 95% van autowrakken gerecycled wordt of een nuttige toepassing krijgt. Dit percentage wordt op dit moment zelfs makkelijk gehaald en staat op 97%. Het feit dat er zoveel van een auto wordt hergebruikt heeft te maken met een grote behoefte aan grondstoffen. Want het is niet meer zo gemakkelijk om aan grondstoffen te komen. Wil je als land niet te veel afhankelijk zijn van het buitenland? Dan is het zeker van belang om via recycling zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen.

   De taak van sloopbedrijven

   Autosloperijen spelen een heel belangrijke rol in het hergebruik van materialen en onderdelen. Zij halen autowrakken op en verwerken deze. Door de onderdelen uit de auto’s te demonteren en te verkopen aan particulieren en bedrijven, kunnen ze opnieuw gebruikt worden in een bestaande auto. Dit betekent dat er minder beroep gedaan hoeft te worden op een nieuw auto-onderdeel waarvoor nieuwe grondstoffen aangeboord moeten worden. Naast de verkoop van de onderdelen wordt het overtollige ijzer verkocht aan metaalbedrijven die op hun buurt deze omsmelten tot nieuwe materialen.

   De taak van Auto Recycling Nederland

   De rol die ARN speelt in de recycling van autowrakken is die van een expertisecentrum. Door jarenlange ervaringen in de mobiliteitsbranche te bundelen, worden steeds nieuwe manieren ontwikkeld om aan recycling te doen. Samen met allerlei marktpartijen en onderzoeksinstellingen worden innovatieve manieren gezocht om voor alle materialen toepassingen te vinden. Zodat alle procenten afval van een auto worden hergebruikt.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Auto recyclen? Autorecycling en Auto Recyling Nederland (ARN)".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl