advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 17 min geleden
    Mitsubishi Mitsubishi Colt
   • 19 min geleden
    Volvo V70
   • 20 min geleden
    Volvo V70
   • 33 min geleden
    Mini Mini Cooper S
   • 1 uur geleden
    Nissan Nissan Almera Tino
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Aandrijfas

   Een aandrijfas is een as van een, in dit geval auto, die de krachten van de versnellingsbak (en de motor) overbrengt naar de wielen zodat deze aangedreven worden en dus in beweging komen. De aandrijfas bestaat uit twee koppelingen, veelal homokineet, een ashoes en de as. Wanneer een aandrijfas de krachten in één lijn overbrengt, is een homokineetkoppeling niet nodig. Dit zijn bijvoorbeeld de assen in de versnellingsbak en de koppeling. Hieronder een korte uitleg over de verschillende onderdelen in een aandrijfas.

   Homokineetkoppeling

   De homokineetkoppeling wordt gebruikt wanneer de aandrijfas niet in een rechte lijn loopt, maar ook hoeken moet opvangen. Het is een zogenaamde kruiskoppeling die er voor zorgt dat je kunt sturen. De koppeling bestaat uit een kom, kogels en een kogelkooi.

   Ashoes

   De ashoes, een rubberen hoes, zorgt ervoor dat er geen vuil of vocht in de eerder genoemde kom van de homokineetkoppeling kan komen. Tevens voorkomt de hoes dat de olie, welke nodig is om slijtage tegen te gaan, uit de kom loopt.

   Een kapotte aandrijfas

   De aandrijfas kan versleten raken; zodra je een tikkend geluid hoor bij het sturen of optrekken, kan het zijn dat de koppeling versleten is of stuk is. Dit komt veelal doordat de ashoes gescheurd of versleten is en niet voldoende bescherming meer biedt aan de kom. Hierdoor kan vuil en zand in de kom komen en de beschermende olie eruit lopen, met ernstige slijtage tot gevolg.

   Tweedehands of gebruikte aandrijfas aanschaffen

   Als je aandrijfas versleten of kapot is, kan je ervoor kiezen een tweedehands of gebruikte aandrijfas, of onderdeel daarvan, aan te schaffen. Dit kan enorm schelen in de kosten. Zorg er dan voor dat het onderdeel getest en nagekeken is, zodat je er zeker van kunt zijn dat de aandrijfas nog van voldoende kwaliteit is. Als dit het geval is, kan de aanschaf van een tweedehands onderdeel je heel wat in de kosten schelen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Aandrijfas".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl