advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 15 min geleden
    Opel Corsa
   • 17 min geleden
    Ford Focus
   • 28 min geleden
    Opel Corsa
   • 59 min geleden
    Ford Ka
   • 1 uur geleden
    Mobilvetta Miller
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Reservewiel, reserveband of thuiskomer

   Een reservewiel wordt ook wel een reseverband of een thuiskomer genoemd. Hij is er om om een belangrijke reden: je kunt er mee thuis of bij de garage komen als je een lekke band hebt. Heb je een lekke band? Dan kun je deze vervangen door het reservewiel.

   Mag je doorrijden met een reservewiel?

   Het is meestal niet de bedoeling om met de reserveband te blijven rijden, tenzij jouw reservewiel een echt wiel is dat vergelijkbaar is met de andere wielen van jouw auto. In de meeste gevallen is het reservewiel namelijk smaller dan de andere banden van jouw auto en is de kwaliteit ook lager. Zo’n speciale reserveband is puur bedoeld om thuis te komen. Daar komt de naam “thuiskomer” ook vandaan. Het is met zo’n wiel verboden meestal niet toegestaan om harder te rijden dan 80 km/u.

   man met reservewiel en gevaren driehoek

   Moet een kapotte reservewiel vervangen worden?

   Tegenwoordig zijn niet alle auto’s meer voorzien van een reservewiel. Oudere modellen hebben vaak onder de bodem van de laadruimte een reserveband en een krik liggen, maar dit is in nieuwere modellen niet meer altijd het geval. Steeds vaker worden auto’s voorzien van een reparatieset voor autobanden in plaats van een reserveband.

   Is er een reserveband in jouw auto aanwezig en is deze kapot? Dan is het wel aan te raden om de reserveband te vervangen. Je weet nooit wanneer je het reservewiel nodig hebt.

   Tweedehands reserveband kopen

   Als je een lekke band krijgt, dan is het fijn dat je deze zelf kunt vervangen door een reserveband om thuis of bij een garage te komen. Is jouw reservewiel kapot gegaan of ligt deze (al gebruikt) lek in je achterbak? Dan is het verstandig om het reservewiel te vervangen, zodat je zeker weet dat je naar een veilige plek kunt rijden in geval van een lekke band onderweg.

   Je kunt je reservewiel vervangen door een tweedehands reservewiel van de autosloop. Hier zijn in veel gevallen meer dan voldoende reservewielen beschikbaar die goed onder jouw auto passen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Reservewiel, reserveband of thuiskomer".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl