advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 uur geleden
    Ford Ka
   • 2 uur geleden
    Seat Altea Xl
   • 3 uur geleden
    Opel Astra
   • 3 uur geleden
    Peugeot 308
   • 4 uur geleden
    Renault Clio
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Achterdemper

   De achterdemper is het onderdeel van de auto dat zich bevindt op de uitlaat. Het zorgt ervoor dat het geluid van de uitlaat wat gedempt wordt, want zonder achterdemper maakt het een heleboel lawaai. Daarnaast zorgt het onderdeel er ook voor dat de uitlaatgassen die vrijkomen bij het gebruik van de auto, goed geleidt worden. Als je achterdemper kapot of lek is, zal je dit doorgaans snel merken tijdens het rijden. Zonder achterdemper is het geluid van de uitlaat veel luider dan wettelijk is toegestaan. Bij beschadiging aan de demper is het dus belangrijk dat deze snel vervangen wordt.

   Kapotte achterdemper vervangen

   Met een kapotte achterdemper kan je het voertuig natuurlijk niet optimaal gebruiken. De auto maakt veel meer lawaai dan wettelijk is toegestaan en het kan ook zorgen voor een afname van het vermogen van het voertuig, omdat de tegendruk lager is. Daarnaast kan een lekke achterdemper ook gevaarlijk zijn, omdat de temperatuur van de uitlaatgassen stijgt waardoor de uitlaatkleppen in de motor kunnen verbranden. Je kan je voertuig zelf controleren op een lekke uitlaatklep. Laat de motor draaien en houdt een doek tegen de uitlaat. Hierdoor moet de druk toenemen. Gebeurt dit niet, dan is de achterdemper toe aan vervanging.

   Tweedehands achterdemper aanschaffen

   Een kapotte achterdemper moet zo snel mogelijk vervangen worden. Hiervoor moet je eerst een nieuw onderdeel aanschaffen. Dit kan je tweedehands doen bij een autosloperij. Vaak zijn de losse onderdelen van auto’s die gesloopt worden nog in een goede staat, waardoor ze verkocht en hergebruikt kunnen worden. Dit geldt dus ook voor de achterdemper. Zorgt ervoor dat het onderdeel goed gecontroleerd is, voordat het geplaatst wordt op de auto. Een tweedehands onderdeel kan al snel aardig wat schelen in de prijs in vergelijking met een nieuw onderdeel. Het is daarom een goed idee om het onderdeel te kopen bij een sloperij.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Achterdemper".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl