Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Airbagmodule

De airbagmodule is een onderdeel van de airbag, wat gezien wordt als een van de meest belangrijke onderdelen in de auto, vooral wanneer er een ongeluk plaatsvindt. Deze module is een kleine computer welke zich bevindt in de auto en die constant het airbagsysteem in de gaten houdt. Wanneer het een schok registreert zorgt het ervoor dat de airbags geactiveerd worden. Het meet dus constant de staat van het gehele systeem. Mocht er een situatie voorkomen waarbij het nodig is dat airbags afgaan, dan zorgt de module hiervoor. Ook onthoudt het vervolgens dat dit gebeurd is.

Airbagmodule na een ongeluk

Wanneer de airbag is afgegaan bij een ongeluk heeft de airbagmodule dit onthouden. In dat geval kan je twee dingen doen: je kan ten eerste een nieuwe airbagmodule kopen, maar de prijzen hiervoor lopen al snel op, of je laat de module repareren. Bij een reparatie wordt de airbagmodule opnieuw geprogrammeerd, zodat het in dezelfde staat verkeert als voor de aanrijding. Het voordeel hiervan is dat er niet een geheel nieuwe module aangeschaft hoeft te worden, maar tegenwoordig moet bij veel automerken toch de airbagmodule vervangen worden na een ongeluk. Zorgt er op de eerste plaats natuurlijk voor dat je auto weer in een veilige staat verkeert.

Tweedehands airbagmodule aanschaffen

Nadat de airbag is afgegaan moet je natuurlijk een nieuwe airbagmodule aanschaffen, maar vaak heb je daarnaast nog meer schade. Hierdoor kan het totale kostenplaatje al snel oplopen tot een hoog bedrag. Daarom is het ook mogelijk om een airbag met toebehoren voor een lager bedrag te kopen bij de sloperij. Hier verkopen ze onderdelen van sloopauto’s die nog in een goede staat zijn. Natuurlijk zijn er genoeg auto’s bij de sloop die een ongeluk hebben gehad en waarvan de airbags geactiveerd zijn geweest. Deze kan je dus ook niet meer gebruiken.

Airbagmodule

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Airbagmodule".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl