advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 55 sec geleden
    Volvo Xc60 T8 Twin Engine
   • 2 min geleden
    Ford Focus
   • 8 min geleden
    Ford Focus
   • 14 min geleden
    Opel Corsa
   • 53 min geleden
    Mercedes-benz A 160
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Antiblokkeersysteem

   Het antiblokkeersysteem of kortgezegd ABS is een regeleenheid in de auto die voorkomt dat de wielen blokkeren, wanneer er plotseling een noodstop gemaakt moet worden. Op deze manier blijft het voertuig bestuurbaar voor de bestuurder van de auto. Het ABS bestaat uit een aantal sensoren welke achter de wielen van de auto zitten. Deze registeren de rotatiesnelheid van de wielen en als er een afwijking gedetecteerd wordt, dus wanneer een wiel bijna blokkeert, grijpt het antiblokkeersysteem in. Met het ABS kan de bestuurder van de auto veilig remmen en de auto tot stilstand brengen tijdens een noodstop.

   Foutmeldingen van het antiblokkeersysteem

   Wanneer er een fout gedetecteerd wordt in het ABS zal hiervoor een lampje gaan branden op het dashboard. Dit kan verschillende betekenissen hebben, waarvan een veelvoorkomende storing is dat de ABS sensors wat vuil geworden zijn. Door de ophoping van het vuil kan het de rotatiesnelheid van de wielen niet goed meer lezen, waardoor het systeem niet meer werkt. Meestal helpt het om deze sensoren even schoon te maken, of in het uiterste geval, te vervangen. Als het lampje na het schoonmaken nog steeds blijft branden, dan kan er een intern probleem zijn. Dit kan je het beste even laten controleren bij de garage.

   ABS tweedehands kopen

   De onderdelen van het ABS zijn meestal tweedehands verkrijgbaar bij bijvoorbeeld een autosloperij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ABS sensoren, welke je kan kopen bij de sloperij als je oude aan vervanging toe zijn. Bij een autosloperij verkopen ze over het algemeen onderdelen die nog in een uitstekende staat verkeren, waardoor ze gebruikt kunnen worden voor de verkoop. Let bij de aanschaf van een ABS erop dat het onderdeel nog in een goede staat verkeert en van een goede kwaliteit is. Als het ABS al onderhevig is geweest aan veel slijtage, kan je hem beter laten liggen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Antiblokkeersysteem".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl