Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 41 sec geleden
  Volvo V70
 • 3 min geleden
  Suzuki Alto
 • 15 min geleden
  Seat Leon
 • 18 min geleden
  Chevrolet Aveo
 • 25 min geleden
  Fiat Fiat Panda
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Bumper

Een bumper op de auto ziet er niet alleen netjes uit, maar heeft ook voordelen op het gebied van veiligheid. Een bumper kan ervoor zorgen dat bij kleine ongelukken of aanrijdingen de klap opgevangen wordt, waardoor het frame en de constructie van de auto beschermd blijven. Dit beperkt de schade en dus de kosten.

Door het groeiend aantal verschillende auto’s werken bumpers soms niet meer zoals ze bedoeld zijn. Bumpers van hoge auto’s zitten hoger waardoor bij ongelukken, de bumper niet tegen de bumper van andere auto’s aankomt. Dit heeft als gevolg dat er meer en hogere schadekosten zijn.

Autobumpers van polyester

Bumpers zitten zowel op de voor- als op de achterkant van de auto en werden waren vroeger van vrij zwaar verchroomd materiaal, maar worden tegenwoordig meestal gemaakt van kunststof, vaak polyester. Dit is makkelijker en goedkoper te repareren wanneer er schade gereden wordt.

Autobumpers van composiet

Polyester kan eventueel versterkt worden met glasvezel. Door deze combinatie is je bumper sterker en raakt deze minder snel beschadigd. De combinatie van glasvezel en polyester wordt composiet genoemd.

Een tweedehandsbumper op je auto?

Wanneer je een (klein) ongeluk hebt gehad of schade hebt gereden aan je bumper waardoor deze total loss is, moet je een nieuwe bumper laten zetten op je auto. Je kunt er dan voor kiezen om een tweedehands bumper aan te schaffen en deze te (laten) monteren op je auto.

Tweedehands bumpers zijn veelal licht-beschadigde bumpers welke gerepareerd zijn. Controleer bij aanschaf of de bumper kwalitatief goed gerepareerd is, dus op een duurzame en professionele manier zodat deze nog voldoende veiligheid biedt. Controleer ook de bevestigingspunten van de bumper, zodat deze nog gedegen gemonteerd kan worden. Laat eventueel, voor de zekerheid, een monteur of deskundige naar de bumper kijken. Op deze manier ben je verzekerd van een bumper die nog even mee kan.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Bumper".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl