advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 26 min geleden
    Kia Picanto
   • 46 min geleden
    Onbekend voertuig
   • 1 uur geleden
    Opel Vivaro-b
   • 2 uur geleden
    Kia Rio
   • 2 uur geleden
    Peugeot 208
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Cardanas

   Om de wielen door de motor aan te kunnen drijven wordt er bij sommige auto’s gebruik gemaakt van een cardanas. Deze as wordt toegepast bij auto’s die voorzien zijn van achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. In de auto zijn de versnellingsbak en het differentieel dan aan elkaar gekoppeld met behulp van de cardanas. Deze as houdt verbindt twee andere assen met elkaar die de auto in beweging kunnen zetten. Heeft de auto vierwielaandrijving dan zorgen de cardanassen ervoor dat de wielen aan zowel de voorkant als aan de achterkant aangedreven kunnen worden. Het is dan ook mogelijk om alleen gebruik te maken van voorwielaandrijving.

   Defecte cardanas?

   Als één of meerdere cardanassen defect zijn, dan kan er niet meer met een auto gereden worden. De energie die van de motor afkomstig is kan dan niet worden omgezet in beweging zodat de wielen kunnen gaan draaien. Ondanks dat cardanassen zeer stevig zijn en gemaakt worden van staal kunnen ze toch kapot gaan. Dit kan doordat de cardanassen niet goed gesmeerd worden of omdat er na jaren van gebruik slijtage optreedt. Vervanging van de cardanas is dan nodig.

   Waar koop je een cardanas?

   Een nieuwe cardanas is vaak een aardige investering. Gelukkig zijn er alternatieven waarbij je een goede cardanas kan kopen zonder daar teveel voor te betalen. Bij de autosloperij worden onderdelen uit auto’s gehaald die nog goed zijn voor gebruik. Deze worden gecontroleerd en getest zodat ze tegen een aardige prijs verkocht kunnen worden. Kijk daarom eens bij de autosloperij als je op zoek bent naar een nieuwe cardanas voor jouw auto. Dat scheelt een hoop kosten en je krijgt de cardanas die bij jouw type auto hoort.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Cardanas".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl