Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Cilinderkop

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Cilinderkop".

Cilinderkop

De cilinderkop is een onderdeel van de automotor. De kop zit aan de bovenkant van de motor en heeft een afsluitende functie; het sluit de cilinders af. Tussen de cilinderkop en de motor zit de koppakking welke zorgt voor een volledige afsluiting van tussen de twee.

Wanneer de koppakking beschadigd raakt kan het zijn dat het nodig is om, naast vervanging van de koppakking, de cilinderkop te laten uitvlakken. Dit is tevens het geval wanneer de motor oververhit is geweest. Waarom is dit nodig en hoe gaat dat in zijn werk? Een korte uitleg.

Onderhoud van de cilinderkop: cilinderkop uitvlakken

Een cilinderkop heeft zo nu en dan onderhoud nodig. Door de hoge druk op de cilinderkop kan deze vervormen en krom trekken. Dan is het nodig de cilinderkop uit te vlakken.

Gietijzeren cilinderkop uitvlakken

De cilinderkop wordt gespannen op de vlakbank en met een schone slijpsteen (welke schoongemaakt wordt met een diamantsteen) wordt de cilinderkop vervolgens uitgevlakt. Dit gebeurt door de kop onder de slijpsteen te bewegen. Dit gaat net zo lang door tot de gehele kop bewerkt is.

Aluminium cilinderkop uitvlakken

Het uitvlakken van een aluminium cilinderkop gaat in principe op dezelfde manier als het uitvlakken van een gietijzeren cilinderkop, maar nu wordt er uitgevlakt met een beitel in plaats van een steen.

Het materiaal dat verwijderd wordt van de cilinderkop tijdens het uitvlakken is zeer minimaal; er mogen niet teveel verschillen ontstaan anders zou de motor beschadigd kunnen raken.

Aanschaf van een tweedehands cilinderkop

Als je cilinderkop aan vervanging toe is, kun je kiezen voor een tweedehands cilinderkop. Dit kan schelen in de kosten van het onderdeel. Let er op dat de tweedehands cilinderkop nog van voldoende kwaliteit is. Laat dit eventueel controleren en testen door een automonteur, zodat je zeker weet dat het onderdeel nog naar behoren werkt.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl