advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 3 min geleden
    Peugeot 308
   • 24 min geleden
    Renault Clio
   • 31 min geleden
    Renault Clio
   • 1 uur geleden
    Fiat Fiat Punto
   • 1 uur geleden
    Fiat Fiat Punto
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Distributieriem

   De distributieriem is een onderdeel in het mechanisme van de motor. De distributieriem is bevestigd aan de en de nokkenas. Na het starten van de auto gaat de krukas draaien, waardoor ook de nokkenas in beweging komt. Hierdoor gaan de kleppen en de zuigers ook bewegen (de zogenaamde ademhaling) en kan de auto rijden.

   Waar bestaat een distributieriem uit?

   De distributieriem speelt een grote rol in het laten bewegen van de auto en er staat veel kracht op. Derhalve is het dus erg belangrijk dat de materialen die gebruikt worden voor het maken van de riem, sterk en duurzaam zijn.

   De distributieriem wordt gemaakt van sterk kunststof gemengd met glasvezel. Tevens wordt nog een teflon coating aangebracht op de riem.

   De riem wordt tegen het motorblok aangebouwd omdat hij geen smering nodig heeft. Zo is hij makkelijker bereikbaar bij reparaties of vervanging.

   Distributieriem werkt niet meer?

   Als de distributieriem kapot gaat, zal je dit gelijk merken. De motor zal namelijk niet meer draaien wanneer een distributieriem breekt. Ga in zo’n geval direct naar een monteur voor reparatie, om grotere schade te voorkomen.

   In het onderhoudsboekje van je auto staat aangegeven wanneer de riem vervangen moet worden. Dit kan gaan om aantal kilometers en soms ook aantal jaar. Als je je aan deze termijnen houdt en de riem tijdig vervangt, zou er in principe weinig verkeerd kunnen gaan.

   Aanschaf van een tweedehands distributieriem

   Tweedehands distributieriemen zijn nauwelijks te verkrijgen. Dit is ook wel begrijpelijk: als een distributieriem afbreekt dat kunnen de schadekosten enorm oplopen. Een nieuwe distributieriem kost ongeveer vijftig euro en is goed betaalbaar. Toch een tweedehands distributieriem? Laat deze dan heel goed nakijken en controleren alvorens je hem monteert. Zo voorkom je dat de riem al snel weer afknapt, waardoor je nog duurder uit bent.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Distributieriem".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl