Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Draagarm

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Draagarm".

Draagarm

De draagarm van een auto is een stalen constructie, gemaakt om de wielen van de auto te verbinden met de ophanging of carrosserie. De draagarm is triangelvormig en heeft rubbers in elke hoek. De draagarm is zo gemaakt dat deze de krachten van de auto, zoals remmen en accelereren, over kan brengen op het wiel zonder dat deze kantelt. Zonder de draagarm zouden deze krachten namelijk grote invloed hebben op de wielen.

De draagarm is zeer massief en zal niet snel kapot gaan. De rubbers in de hoeken en de kogels zijn, doordat er flink wat kracht op staat, wel aan slijtage onderhevig.

Hoe merk je dat een draagarm aan vervanging toe is?

Zoals als gezegd komt het niet zo heel snel voor dat de draagarm zelf vervangen moet worden. Vaker gebeurt het dat de kogels of de rubbers versleten zijn.

Wanneer je merkt dat je auto begint af te wijken tijden het rijden, bijvoorbeeld op een stuk weg dat helemaal recht is, kan dit een indicatie zijn dat de rubbers en of de kogels in de draagarm versleten zijn. Ook gebonk of andere bijgeluiden tijdens het rijden op onverharde wegen of het voelen van licht tikken in het stuur kunnen duiden op slijtage. In dat geval zijn de draagarm, rubbers en of kogels toe aan vervanging.

Slijtage voorkomen

Drempels, hobbels en kuilen hebben grote invloed op de slijtage van de draagarmen. Probeer hier zo rustig mogelijk overheen te rijden of deze te vermijden, om het slijtage zo klein mogelijk te houden.

Tweedehands of gebruikte draagarmen aanschaffen

Wanneer de draagarm versleten is, kun je ervoor kiezen deze te vervangen met een tweedehands of gebruikte draagarm. Laat dit onderdeel wel goed controleren, want een versleten of niet goede draagarm heeft invloed op onder andere versnelde slijtage van de banden, de remblokken, remschijven en schokbrekers. Op deze manier ben je verzekerd van goede kwaliteit draagarmen voor een mooie prijs, waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl