advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 1 minuut geleden
    Hyundai I 10
   • 27 min geleden
    Suzuki Alto
   • 30 min geleden
    Opel Astra
   • 44 min geleden
    Ford Transit Custom
   • 1 uur geleden
    Mitsubishi Mitsubishi Colt
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Drukgroep

   De koppeling in een auto zorgt voor de verbinding tussen de schakelbak en de motor. Wanneer je schakelt, wordt deze verbinding tijdelijk ontkoppeld. Zo kun je schakelen naar een andere versnelling, de auto stoppen en starten. Door het ontkoppelen wordt de drukgroep belast. Dit werkt als volgt:

   Tussen de drukgroep en het vliegwiel zit, onder forse druk, de koppelingsplaat geklemd. De drukgroep zelf zit gemonteerd op het vliegwiel. Hij bestaat uit een diafragmaveer en drukvingers. Door deze montage ontstaat een verbinding die door het intrappen van de koppelingspedaal tijdelijk ontkoppeld wordt.

   Kenmerken van een kapotte drukgroep

   Door het ontkoppelen worden de drukgroep, maar ook de lagers van de drukgroep en de drukvingers van de koppeling, flink belast. Wanneer de drukgroep slijtage vertoont, kun je andere, vreemde geluiden horen tijden het rijden en vooral tijdens het ontkoppelen. Een voorbeeld hiervan is een gierend geluid. Dit kan komen doordat de vingers versleten of afgebroken zijn, of doordat het de diafragmaveer gebroken is. Door deze slijtage kan het zijn dat de koppeling niet volledig meer kan ontkoppelen waardoor er veel wrijving ontstaat en het koppelen niet soepel meer verloopt.

   Aanschaf van een tweedehands drukgroep

   Wanneer je auto vreemde geluiden begint te maken tijdens het ontkoppelen, kan het zijn dat de drukgroep aan vervanging toe is. Je kunt er dan voor kiezen om een tweedehandse drukgroep aan te schaffen. Als je deze goed laat controleren en eventueel testen, kan je kwaliteit voor een kleine prijs krijgen. Let er dan op dat de drukgroep bij jouw auto past en dat er geen beschadigingen te zien zijn, zoals afgebroken drukvingers of een gebroken diafragmaveer. Overleg hiernaast ook zeker even met een monteur als je zelf niet handig met auto’s bent. Zo voorkom je teleurstellingen en kun je met plezier in je auto blijven rijden.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Drukgroep".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl