Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Drukgroep

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Drukgroep".

Drukgroep

De koppeling in een auto zorgt voor de verbinding tussen de schakelbak en de motor. Wanneer je schakelt, wordt deze verbinding tijdelijk ontkoppeld. Zo kun je schakelen naar een andere versnelling, de auto stoppen en starten. Door het ontkoppelen wordt de drukgroep belast. Dit werkt als volgt:

Tussen de drukgroep en het vliegwiel zit, onder forse druk, de koppelingsplaat geklemd. De drukgroep zelf zit gemonteerd op het vliegwiel. Hij bestaat uit een diafragmaveer en drukvingers. Door deze montage ontstaat een verbinding die door het intrappen van de koppelingspedaal tijdelijk ontkoppeld wordt.

Kenmerken van een kapotte drukgroep

Door het ontkoppelen worden de drukgroep, maar ook de lagers van de drukgroep en de drukvingers van de koppeling, flink belast. Wanneer de drukgroep slijtage vertoont, kun je andere, vreemde geluiden horen tijden het rijden en vooral tijdens het ontkoppelen. Een voorbeeld hiervan is een gierend geluid. Dit kan komen doordat de vingers versleten of afgebroken zijn, of doordat het de diafragmaveer gebroken is. Door deze slijtage kan het zijn dat de koppeling niet volledig meer kan ontkoppelen waardoor er veel wrijving ontstaat en het koppelen niet soepel meer verloopt.

Aanschaf van een tweedehands drukgroep

Wanneer je auto vreemde geluiden begint te maken tijdens het ontkoppelen, kan het zijn dat de drukgroep aan vervanging toe is. Je kunt er dan voor kiezen om een tweedehandse drukgroep aan te schaffen. Als je deze goed laat controleren en eventueel testen, kan je kwaliteit voor een kleine prijs krijgen. Let er dan op dat de drukgroep bij jouw auto past en dat er geen beschadigingen te zien zijn, zoals afgebroken drukvingers of een gebroken diafragmaveer. Overleg hiernaast ook zeker even met een monteur als je zelf niet handig met auto’s bent. Zo voorkom je teleurstellingen en kun je met plezier in je auto blijven rijden.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl