advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 1 uur geleden
    Opel Insignia Limousine Nb
   • 6 uur geleden
    Peugeot 807
   • 7 uur geleden
    Audi Audi A3
   • 7 uur geleden
    Hyundai Atos Spirit
   • 7 uur geleden
    Renault Trafic
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Dynamo

   Omdat een auto allerlei onderdelen bevat die stroom verbruiken, zitten er een accu en een dynamo in een auto. De dynamo zit tegen de motor aan en is verbonden aan de krukas (welke in de motor zit) met een V-snaar of multiriem. Als de motor draait, draait ook de dynamo en levert hij stroom. Eigenlijk is het vergelijkbaar met een dynamo op de fiets: als je trapt en de band draait, draait de dynamo en gaat je lamp branden. Uiteraard is de dynamo in een auto een stukje ingewikkelder, maar in de basis werkt het hetzelfde. Daarbij zorgt een autodynamo er ook voor dat de accu van de auto opgeladen blijft.

   Dynamo kapot, hoe merk ik dat?

   Wanneer je dynamo versleten of echt stuk is, kan je dit merken aan het feit dat hij geen stroom meer levert aan elektrische accessoires in je auto. De verlichting kan zwakker worden, de ruitenwissers kunnen het minder goed doen of de radio gaat niet meer aan. Daarnaast levert de dynamo ook geen stroom meer aan de accu, waardoor deze leegloopt en de auto niet meer start.

   Oorzaken van een kapotte dynamo

   Het kan twee oorzaken hebben wanneer de dynamo niet meer voldoende functioneert. Allereerst kan het zijn dat de V-snaar of multiriem waarmee de dynamo aan de krukas bevestigd zit, te slap of gebroken is. Daarnaast kan het zijn dat dynamo zelf of het mechanisme in de dynamo stuk is. In dat geval moet meestal de complete dynamo vervangen worden.

   Aanschaf van een tweedehands of gebruikte dynamo

   Een autodynamo bevat een stator, het stilstaande gedeelte van de dynamo, en de rotor (of anker), het draaiende gedeelte. Wanneer je op zoek gaat naar een tweedehands dynamo kun je er voor kiezen een van deze onderdelen te nemen, maar je kan ook een dynamo in het geheel overnemen. Let erop dat de dynamo nog goed werkt, laat dit zo nodig controleren bij een monteur. Zo ben je verzekerd van een goed werkend onderdeel dat in je auto past, zodat je accu weer goed oplaadt.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Dynamo".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl