advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 17 min geleden
    Seat Ibiza
   • 3 uur geleden
    Renault Clio
   • 4 uur geleden
    Peugeot Peugeot 107
   • 5 uur geleden
    Opel Movano
   • 7 uur geleden
    Opel Astra Sports Tourer
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   EGR Klep

   Een EGR Klep is een klep die ervoor zorgt dat er minder stikstofoxide en stikstofdioxide uitgestoten wordt door de motor. Stikstofoxide (ook wel NOx) komt vrij wanneer er een grote hoeveelheid zuurstof verbrand wordt in de dieselmotor. Deze EGR (Exhaust Gas Recirculation) klep zit inmiddels op alle dieselmotoren om deze uitstoot, welke slecht is voor het milieu, te verlagen.

   Waarom is je EGR Klep kapot?

   Een ERG Klep zorgt voor een lagere uitstoot van vervuilende uitlaatgassen, maar kan hierdoor zelf ook vervuild raken en kapot gaan. Er kunnen dan verstoppingen ontstaan waardoor de motor ook schade kan oplopen.

   Wanneer de auto minder kracht lijkt te hebben en zwarte rook uit de uitlaat komt, kan dit duiden op een kapotte EGR klep. Het brandstofverbruik kan tevens omhoog gaan en de motor kan gaan stotteren. Uiteraard is ook een brandend storingslampje een indicatie van een kapotte EGR Klep.

   Hoe is dit op te lossen?

   Als je denkt dat je EGR Klep niet naar behoren werkt, kun je de klep laten reinigen. Vaak is het dan ook verstandig om het hele inlaatcircuit schoon te laten maken.

   Je kunt de klep ook laten vervangen. De oude klep wordt dan verwijderd en er wordt een nieuwe gemonteerd waardoor je storingsvrij kunt rijden.

   Tenslotte kun je je EGR klep laten wegschrijven uit de software van de auto. Dit is vooral handig wanneer je last hebt van een storing waarbij de auto blijft aangeven dat de EGR klep vervuild is.

   Aanschaf van een gebruikte of tweedehandse EGR Klep

   Een EGR Klep kun je, als de klep op jouw auto aan vervanging toe is, prima tweedehands aanschaffen. Zorg er dan wel voor dat de klep nog van goede kwaliteit is, zodat jouw auto weer storingsvrij kan rijden. Laat de klep eventueel testen en controleren door een monteur, zo ben je zeker van je zaak.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "EGR Klep".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl