Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

EGR Klep

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "EGR Klep".

EGR Klep

Een EGR Klep is een klep die ervoor zorgt dat er minder stikstofoxide en stikstofdioxide uitgestoten wordt door de motor. Stikstofoxide (ook wel NOx) komt vrij wanneer er een grote hoeveelheid zuurstof verbrand wordt in de dieselmotor. Deze EGR (Exhaust Gas Recirculation) klep zit inmiddels op alle dieselmotoren om deze uitstoot, welke slecht is voor het milieu, te verlagen.

Waarom is je EGR Klep kapot?

Een ERG Klep zorgt voor een lagere uitstoot van vervuilende uitlaatgassen, maar kan hierdoor zelf ook vervuild raken en kapot gaan. Er kunnen dan verstoppingen ontstaan waardoor de motor ook schade kan oplopen.

Wanneer de auto minder kracht lijkt te hebben en zwarte rook uit de uitlaat komt, kan dit duiden op een kapotte EGR klep. Het brandstofverbruik kan tevens omhoog gaan en de motor kan gaan stotteren. Uiteraard is ook een brandend storingslampje een indicatie van een kapotte EGR Klep.

Hoe is dit op te lossen?

Als je denkt dat je EGR Klep niet naar behoren werkt, kun je de klep laten reinigen. Vaak is het dan ook verstandig om het hele inlaatcircuit schoon te laten maken.

Je kunt de klep ook laten vervangen. De oude klep wordt dan verwijderd en er wordt een nieuwe gemonteerd waardoor je storingsvrij kunt rijden.

Tenslotte kun je je EGR klep laten wegschrijven uit de software van de auto. Dit is vooral handig wanneer je last hebt van een storing waarbij de auto blijft aangeven dat de EGR klep vervuild is.

Aanschaf van een gebruikte of tweedehandse EGR Klep

Een EGR Klep kun je, als de klep op jouw auto aan vervanging toe is, prima tweedehands aanschaffen. Zorg er dan wel voor dat de klep nog van goede kwaliteit is, zodat jouw auto weer storingsvrij kan rijden. Laat de klep eventueel testen en controleren door een monteur, zo ben je zeker van je zaak.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl