advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 5 min geleden
    Opel Astra Gtc
   • 32 min geleden
    Ford Focus
   • 36 min geleden
    Renault Clio
   • 59 min geleden
    Onbekend voertuig
   • 3 uur geleden
    Nissan Nissan Note
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Fuseekogel

   Een fuseekogel is eigenlijk te vergelijken met een schoudergewricht: het zorgt voor een verbinding tussen de draagarm en het fuseestuk, welke bewegelijk is en gedeeltelijk rond kan draaien. De ronde vorm draait in een kom, net als een arm in een schouderkom, en zorgt ervoor dat er sprake is van een grote bewegingsvrijheid.

   Afhankelijk van welke wielophanging gebruik gemaakt is, is er minimaal één, maar vaak meer, kogel die de draagarm aan het fuseestuk verbinden.

   De functie van een fuseekogel

   De fuseekogel zorgt ervoor dat het sturen en de in- en uitverende beweging van de draagarm (bijvoorbeeld door drempels) worden opgevangen tijdens het rijden.

   Hoe blijft een fuseekogel het langst van goede kwaliteit?

   Doordat de kogel beschermd is door een rubberhoes, komt er minder makkelijk vocht en vuil bij. Tevens neemt deze hoes het vet dat de kogel smeert op. Dit vet zorgt ervoor dat de kogel minder aan slijtage onderhevig is, doordat er niet direct metaal op metaal contact is. De fuseekogel heeft heel wat te verduren door het sturen en door het opvangen van in- en uitverende bewegingen door drempels en is dan ook aan slijtage onderhevig.

   Hoe weet je of een fuseekogel versleten is?

   Wanneer je tijdens het het insturen een ‘knik’ voelt, zou het kunnen dat de fuseekogels versleten zijn. Echt duidelijk is dit pas als het desbetreffende wiel vrij is van het wegdek, zodat er echt zichtbaar gecontroleerd kan worden. Om slijtage te voorkomen is preventief vervangen van de kogelhoes een APK-eis.

   Aanschaffen van tweedehands of gebruikte fuseekogels

   Wanneer je er over denkt om een tweedehands fuseekogel aan te schaffen, let er dan op dat het onderdeel van goede kwaliteit is. Is de kogel nog niet aan teveel slijtage onderhevig geweest? Laat dit eventueel controleren door een monteur om zeker te zijn van je zaak. Zo ben je verzekerd van een fuseekogel van voldoende kwaliteit en koop je geen kat in de zak.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Fuseekogel".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl