advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 3 min geleden
    Suzuki Grand Vitara
   • 8 min geleden
    Fiat Fiat Punto
   • 13 min geleden
    Suzuki Swift
   • 25 min geleden
    Opel Vectra
   • 36 min geleden
    Volkswagen Polo
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Geleiderol

   Een geleiderol is van belang voor het gebruik van de distributieriem van de motor die de auto in beweging kan brengen. Meestal zijn geleiderollen gemaakt van kunststof of metaal en zitten ze bevestigd op een plaat. Om de motor en de ruimte die onder de motorkap wordt in genomen zo compact mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van een geleiderol. Deze wordt gebruikt voor het compact maken van de distributieriem. De functie van een geleiderol is ook om ervoor te zorgen dat de distributieriem niet gaat klapperen als deze al langere tijd in gebruik is. Hierdoor zal de distributieriem ook minder snel gaan slijten.

   Geleiderol defect, wat nu?

   Als een geleiderol defect is dan bestaat de kans dat de distributieriem niet meer kan draaien of dat deze snel verslijt. Een versleten of kapotte distributieriem kan zeer gevaarlijk zijn tijdens het rijden met de auto. Als deze kapot gaat tijdens het rijden kan namelijk de hele motor kapot gaan. Het is daarom belangrijk dat de geleiderol wordt vervangen zodra deze slijtage vertoond. Bij een jaarlijkse controle voor de APK kun je bij de garage vragen of ze deze extra willen controleren.

   Geleiderol laten vervangen

   Net als met alle andere onderdelen van de auto moet de geleiderol bij slijtage of bij een defect worden vervangen. Veel onderdelen kun je goedkoper krijgen dan je zou denken. Dit kan door tweedehands of gebruikte onderdelen te kopen voor jouw auto bi de autosloperij. Daar worden de goede onderdelen van gedemonteerde auto’s getest en gecontroleerd zodat ze weer verkocht kunnen worden voor gebruik. Je bent dan voor een kwalitatief goede geleiderol veel minder geld kwijt.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Geleiderol".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl