advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 uur geleden
    Onbekend voertuig
   • 2 uur geleden
    Fiat Ducato
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   • 2 uur geleden
    Onbekend voertuig
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Gloeibougies

   Gloeibougies, ook wel gloeistiften genoemd, zijn nodig om een dieselmotor te kunnen starten. Elke dieselmotor heeft dan ook gloeibougies. Sommige dieselmotoren (indirect ingespoten motor) hebben altijd gloeibougies nodig om te kunnen starten. Andere motoren (direct ingespoten motor) kan ook zonder hulp van gloeibougies aanslaan als de buitentemperatuur hoger is dan tien graden.

   Hoe werken gloeibougies?

   De gloeibougies warmen de lucht in de verbrandingskamer op. Dit is nodig om de nog koude motor te kunnen starten. De gloeibougies bestaat uit een gloeispiraal en een regelspiraal, welke in een gloeibuis zijn aangebracht. De gloeispiraal zorgt ervoor dat de gloeibuis gaat gloeien.

   Wanneer je de sleutel van het contactslot omdraait, schiet er direct een zeer hoge stroomstoot door de nog koude bougie. Hierdoor wordt binnen enkele seconden een heel hoge temperatuur gehaald. De stroom neemt af naarmate de motor warmer wordt, waardoor een constante temperatuur wordt aangehouden.

   Hoe merk je dat gloeibougies stuk zijn?

   Wanneer gloeibougies niet meer naar behoren werken, kun je dit merken aan schommelingen in het toerental of de zogenaamde dieselklop. Vaak worden kapotte bougies ook herkent door de software en zal er een foutmelding gegeven worden. Deze foutmelding kan dan worden uitgelezen in de garage en zo zal men de kapotte bougies lokaliseren.

   Aanschaf van nieuwe of tweedehands gloeibougies

   Wanneer je gloeibougies aan vervanging toe zijn, kun je ervoor kiezen om nieuwe of tweedehands gloeibougies te laten monteren. Let er in het tweede geval wel op dat de betreffende gloeibougies naar behoren werken, zodat je niet weer tegen dezelfde problemen aanloopt. Laat de bougies eventueel controleren door een erkende monteur of deskundige, zodat je zeker weet dat bougies in je auto laat zetten die nog van voldoende kwaliteit zijn. Op deze manier ben je verzekerd van een goed gerepareerde auto met een motor die weer naar behoren start.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Gloeibougies".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl