advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 3 uur geleden
    Renault Clio
   • 3 uur geleden
    Peugeot Peugeot 107
   • 4 uur geleden
    Opel Movano
   • 7 uur geleden
    Opel Astra Sports Tourer
   • 7 uur geleden
    Volkswagen Polo
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Handrem(kabel)

   De handrem. Een handig ding als je een helling oprijdt en het is ook altijd prettig om de handrem, als je ergens parkeert, even te gebruiken. Zo weet je zeker dat je auto niet zomaar achter of vooruit rolt. Een handrem moet niet worden gebruikt als rem terwijl je aan het rijden bent, het is een zogenaamde parkeerrem, die je alleen gebruikt als je stil staat.

   Als je de handrem aantrekt, worden de handremkabels aangespannen en wordt de handremgaffel in de trommel getrokken, waarna de kracht wordt verdeeld over de beide remvoeringen.

   De handrem moet, volgens de APK-eisen, anderhalf keer het gewicht van de auto kunnen afremmen.

   Kapotte handremkabels

   Handremkabels zijn onderhevig aan slijtage. Het kan zelfs voorkomen dat, door (te) stevig aantrekken van de handrem,  een kabel knapt. Hierdoor werkt de handrem niet meer, omdat de kabels niet meer aangespannen kunnen worden. Door de kabels goed in te vetten, kunnen deze problemen worden uitgesteld. Als een kabel eenmaal gebroken is, kan deze niet meer gerepareerd worden en zal deze vervangen moeten worden. Een handremkabel kan trouwens ook vastroesten of vastvriezen.

   Aanschaf van nieuwe of tweedehandse remkabels

   Als je je handremkabel moet (laten) vervangen, is het belangrijk om af te wegen wat voor kabel je wilt aanschaffen. Wordt het een nieuwe of een tweedehands kabel? Een nieuwe kabel is meestal een stuk duurder, terwijl een tweedehands kabel ook nog heel goed kan zijn. Kies je voor tweedehands? Laat de aankoop dan wel altijd goed controleren alvorens je de tweedehands kabel laat plaatsen.

   Het is het verstandig om niet alleen de gebroken en versleten kabel te vervangen, maar alle kabels. Dit omdat de kans bestaat dat een van de kabels al meer uitgerekt is dan de anderen, waardoor de auto alsnog niet naar behoren remt.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Handrem(kabel)".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl