Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Handrem(kabel)

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Handrem(kabel)".

Handrem(kabel)

De handrem. Een handig ding bij een helling en ook altijd prettig om de handrem er, wanneer je ergens parkeert, even te gebruiken. Zo weet je zeker dat je auto niet zomaar achter of vooruit rolt. Een handrem moet niet worden gebruikt als rem terwijl je aan het rijden bent, het is een zogenaamde parkeerrem, welke je alleen gebruikt als je stil staat.

Wanneer je de handrem aantrekt, worden de handremkabels aangespannen en wordt de handremgaffel in de trommel getrokken, waarna de kracht wordt verdeeld over de beide remvoeringen.

De handrem moet, volgens de APK-eisen anderhalf keer het gewicht van de auto kunnen afremmen.

Kapotte handremkabels

Handremkabels kunnen door gebruik onderhevig zijn aan slijtage. Het kan zelfs gebeuren dat, door (te) stevig aantrekken van de handrem, de kabels of eentje ervan knappen. Hierdoor werkt de handrem niet meer omdat de kabels niet meer aangespannen kunnen worden. Door de kabels goed in te vetten kunnen deze problemen uitgesteld worden. Als een kabel eenmaal gebroken is, kan deze niet meer gerepareerd worden en zullen de kabels vervangen moeten worden.

De handremkabels kunnen ook vastroesten of vastvriezen. Bij deze laatste is de enige optie het ontdooien van de handrem en de vervolgens de kabels vervangen.

Aanschaf van nieuwe of tweedehandse remkabels

Wanneer je je remkabels moet (laten) vervangen, is het belangrijk af te wegen wat voor kabels je wilt. Worden het nieuwe of tweedehands kabels? Nieuwe zijn vaak een stuk duurder, terwijl tweedehands kabels vaak ook nog heel goed kunnen zijn. Laat de aankoop wel altijd controleren alvorens ze te plaatsen.

Tevens is het verstandig om niet alleen de gebroken en versleten kabel te vervangen, maar beide kabels. Dit omdat anders de kans aanwezig is dat een van de kabels al meer uitgerekt is dan de andere, waardoor de auto alsnog niet naar behoren remt.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl