Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Homokineet

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Homokineet".

Homokineet

De homokineet is onderdeel van de aandrijfas en wordt gebruikt wanneer de aandrijfkracht in een niet rechte lijn overgebracht moet worden. Het kan dus eventueel ook hoeken op vangen.

De homokineet bestaat uit een buitenkom, die vast zit aan de as-tap en een binnenwerk die op de as vast zit. In zowel de buitenkom als het binnenwerk zitten kogels en een kogelkooi. Die laatste houdt de kogels op hun plek. De kogels worden beschermd door een ashoes, welke de kogels smeert en vuil en water buiten houdt. Zolang de ashoes heel is, blijven de kogels gesmeerd.

Waarom gaat een homokineet stuk?

Wanneer een ashoes versleten raakt of scheurt, worden de kogels niet automatisch meer gesmeerd en kan er vuil en water bij de kogels komen. Hierdoor zal er meer wrijving tussen de kogels en de kogelbanen plaatsvinden, waardoor deze veel sneller slijten. Tevens zal het vet aanwezig onder de ashoes uitdrogen, waardoor de kogels steeds minder gesmeerd zullen zijn.

Waaraan herken je een kapotte homokineet?

Je kunt een kapotte of versleten homokineet vooral herkennen door het typische knakkende geluid bij het insturen en optrekken. Vaak is vervanging van de homokineet dan de enige oplossing.

Aanschaf van een tweedehands of gebruikte homokineet

Wanneer de homokineet in de auto aan vervanging toe is, kan het lonen om eens rond te kijken naar een tweedehands homokineet. Dit kan enorm schelen in de kosten. Let er bij aanschaf wel op dat de homokineet nog in goede staat is en nog even mee kan, zodat je niet al te snel weer aan vervanging toe bent. Laat dit eventueel controleren door een monteur of overleg met een deskundige. Zo ben je er zeker van dat het aangeschafte onderdeel nog van voldoende kwaliteit is en je de kapotte homokineet met een goede vervangt.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl