advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 29 min geleden
    Onbekend voertuig
   • 30 min geleden
    Alfa Romeo Alfa Romeo 159
   • 6 uur geleden
    Mercedes-benz C 180 E2
   • 7 uur geleden
    Toyota Toyota Yaris
   • 7 uur geleden
    Volvo S60
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Homokineet

   De homokineet is onderdeel van de aandrijfas en wordt gebruikt wanneer de aandrijfkracht in een niet rechte lijn overgebracht moet worden. Het kan dus eventueel ook hoeken op vangen.

   De homokineet bestaat uit een buitenkom, die vast zit aan de as-tap en een binnenwerk die op de as vast zit. In zowel de buitenkom als het binnenwerk zitten kogels en een kogelkooi. Die laatste houdt de kogels op hun plek. De kogels worden beschermd door een ashoes, welke de kogels smeert en vuil en water buiten houdt. Zolang de ashoes heel is, blijven de kogels gesmeerd.

   Waarom gaat een homokineet stuk?

   Wanneer een ashoes versleten raakt of scheurt, worden de kogels niet automatisch meer gesmeerd en kan er vuil en water bij de kogels komen. Hierdoor zal er meer wrijving tussen de kogels en de kogelbanen plaatsvinden, waardoor deze veel sneller slijten. Tevens zal het vet aanwezig onder de ashoes uitdrogen, waardoor de kogels steeds minder gesmeerd zullen zijn.

   Waaraan herken je een kapotte homokineet?

   Je kunt een kapotte of versleten homokineet vooral herkennen door het typische knakkende geluid bij het insturen en optrekken. Vaak is vervanging van de homokineet dan de enige oplossing.

   Aanschaf van een tweedehands of gebruikte homokineet

   Wanneer de homokineet in de auto aan vervanging toe is, kan het lonen om eens rond te kijken naar een tweedehands homokineet. Dit kan enorm schelen in de kosten. Let er bij aanschaf wel op dat de homokineet nog in goede staat is en nog even mee kan, zodat je niet al te snel weer aan vervanging toe bent. Laat dit eventueel controleren door een monteur of overleg met een deskundige. Zo ben je er zeker van dat het aangeschafte onderdeel nog van voldoende kwaliteit is en je de kapotte homokineet met een goede vervangt.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Homokineet".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl