advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 18 min geleden
    Ford Fiesta
   • 18 min geleden
    Peugeot 508
   • 28 min geleden
    Toyota Toyota Verso
   • 55 min geleden
    Honda Honda Cr-v
   • 58 min geleden
    Mazda Mazda3
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Katalysator

   Een katalysator is een onderdeel van de auto welke onder de auto vlak bij de uitlaat zit. Het zorgt ervoor dat de schadelijke verbrandingsgassen omgezet worden naar stoffen als koolstofdioxide, stikstof en waterdamp.

   Hoe werkt een katalysator?

   In de katalysator zit een blok met het uiterlijk van een honingraat. Deze is geïmpregneerd met een mix van platina, rhodium en/of palladium. Dankzij deze edelmetalen ontstaat er een chemische reactie, waarbij de schadelijk verbrandingsgassen zoals koolstofmonoxide, onverbrande koolwaterstoffen en stikstofoxiden, omgezet worden in minder schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide, stikstof en waterdamp.

   Recycling van katalysatoren

   Omdat de edelmetalen in de honingraat zeer kostbaar zijn, worden katalysatoren vrijwel altijd in hun geheel gerecycled. Het recyclen van een katalysator is dus niet alleen goed voor het milieu, maar kan jou ook een leuk bedrag opleveren.

   Katalysator

   Katalysator verstopt

   Een katalysator raakt niet zo heel snel verstopt. Echter, als een katalysator niet heet genoeg wordt, omdat er teveel korte afstanden worden gereden, kan het voorkomen dat de afgezette aanslag de katalysator verstoppen. Ook het tanken van onjuiste brandstof kan een katalysator kapot maken.

   Als een katalysator helemaal verstopt is, is de enige oplossing het vervangen van de katalysator. Je kunt het proberen te voorkomen door goed onderhoud uit te (laten) voeren, de juiste brandstof te tanken en door ervoor te zorgen dat je met enige regelmaat een lange afstand rijdt, zodat de temperatuur hoog genoeg wordt in de katalysator.

   Tweedehands katalysator

   Als je katalysator echt stuk is en vervangen moet worden, kun je er voor kiezen een tweedehands katalysator aan te schaffen. Hiermee bespaar je flink op de kosten. Laat de katalysator wel altijd nakijken en testen, zodat je zeker bent van kwaliteit. Zorg ervoor dat de tweedehands katalysator schoon is en niet verstopt, om problemen in de toekomst te voorkomen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Katalysator".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl