Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Katalysator

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Katalysator".

Katalysator

Een katalysator is een onderdeel van de auto welke onder de auto vlak bij de uitlaat zit. Het zorgt ervoor dat de schadelijke verbrandingsgassen omgezet worden naar stoffen als koolstofdioxide, stikstof en waterdamp.

Hoe werkt het?

In de katalysator zit een blok met het uiterlijk van een honingraat. Deze is geïmpregneerd met een mix van Platina en Rhodium of Palladium. Door deze edelmetalen ontstaat er een chemische reactie zodat de schadelijk verbrandingsgassen zoals koolstofmonoxide, onverbrande koolwaterstoffen en stikstofoxiden, omgezet worden in minder schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide, stikstof en waterdamp.

Recycling van katalysatoren

Omdat de edelmetalen in de honinggraat zeer kostbaar zijn, worden katalysatoren vrijwel in zijn geheel gerecycled. Het recyclen van een katalysator is dus niet alleen goed voor het milieu maar drukt ook de kosten.

Katalysator verstopt?

Een katalysator raakt niet zo heel snel verstopt. Als een katalysator nooit heet genoeg wordt omdat er teveel korte afstanden worden gereden, kan het gebeuren dat door de afgezette aanslag de katalysator verstopt raakt. Ook het tanken van onjuiste brandstof kan een katalysator kapot maken.

Wanneer een katalysator echter helemaal verstopt is, is de enige oplossing het vervangen van de betreffende katalysator. Je kunt wel proberen te voorkomen dat een katalysator verstopt raakt door goed onderhoud van de auto, de juiste brandstof te tanken en te zorgen dat je met enige regelmaat een lange afstand rijdt zodat de temperatuur hoog genoeg wordt in de katalysator.

Aanschaf van een tweedehands katalysator

Wanneer een katalysator echt stuk is en toch vervangen moet worden, kun je er voor kiezen een tweedehands katalysator aan te schaffen. Hiermee bespaar je op de kosten en wanneer je de katalysator laat nakijken en testen ben je toch zeker van een goede kwaliteit. Zorg ervoor dat de aangeschafte katalysator schoon is en helemaal niet verstopt, om problemen in de toekomst te voorkomen.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl