Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Kentekenverlichting

Elke auto heeft een unieke combinatie van cijfers en letters die op een kentekenplaat worden weergegeven. Hieraan is de auto te herkennen door jou, maar ook door overheidsinstanties. Het is dan ook belangrijk dat nummerplaten goed zichtbaar zijn, ook in het donker. Daarom heeft een auto altijd kentekenverlichting bij de achterste kentekenplaat. Deze verlichting schijnt op de kentekenplaat zodat deze duidelijk leesbaar is. In Nederland ben je verplicht om goed werkende kentekenverlichting te hebben. De nummerplaat aan de voorkant van de auto hoeft niet te worden voorzien van verlichting.

Defecte kentekenverlichting

Als de kentekenverlichting van de auto defect is dan valt dat vaak niet snel op. Daarom is het aan te raden om af en toe in het donker een rondje om de auto te doen om te kijken of alle verlichting nog naar behoren werkt. Door slijtage of doordat er tegen aan is gestoten kan het voorkomen dat de kentekenverlichting kapot is. In veel gevallen zitten er twee lampjes boven de nummerplaat gemonteerd en is het kenteken nog wel goed leesbaar. Als één van deze lampen kapot is, dan is het wel aan te raden om deze zo snel mogelijk te vervangen. Op het moment dat de andere lamp kapot zou gaan ben je namelijk strafbaar omdat het kenteken niet duidelijk leesbaar is in het donker.

Nieuwe kentekenverlichting kopen

De kentekenverlichting van een auto die defect is moet worden vervangen. Om te besparen op de kosten voor nieuwe materialen kun je daarom een bezoek brengen aan de autosloperij. Daar vindt je betaalbare onderdelen van auto’s die van gedemonteerde voertuigen zijn gehaald. Bespaar dus op de kosten en koop tweedehands kentekenverlichting bij de autosloperij!

Kentekenverlichting

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Kentekenverlichting".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl