Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Kleppendekselpakking

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Kleppendekselpakking".

Kleppendekselpakking

De motor van een auto is voorzien van verschillende pakkingen, waaronder de kleppendeksel pakking. Deze pakkingen zorgen voor een goede afsluiting tussen verschillende delen van de auto en de motor. Zo kunnen er geen olie en gassen weglopen. Pakkingen bestaan er in twee soorten, namelijk vloeibare en vaste pakkingen.

Vloeibare kleppendeksel pakking

Vloeibare pakkingen werken als een soort kit. Je kunt ze aanbrengen op de onderdelen waar nodig en het zorgt dan voor een lucht- en vloeistofdichte afdichting. Soms wordt vloeibare pakking ook gebruikt om voorgevormde pakking op zijn plaats te houden

Voorgevormde (vaste) pakking

Een vast pakking heeft de vorm van het onderdeel waar het op aangebracht moet worden. Wanneer juist aangebracht, zorgt het voor een lucht- en vloeistofdichte afdichting. Het is dan wel heel belangrijk dat de pakking juist aangebracht wordt.

Versleten kleppendekselpakking

Wanneer je kleppendekselpakking versleten is, kun je hier allerlei problemen met je auto door krijgen. De motorolie zal bijvoorbeeld uit het motorblok kunnen lopen, maar de onderdelen kunnen ook sneller slijten doordat de olie uitdroogt. Dit is erg slecht voor de gehele auto.

Een pakking die wat ouder is kan uitdrogen en daardoor zweterig worden. Dit kan in principe geen kwaad, maar het zorgt wel voor een hoger olieverbruik en dit brengt natuurlijk kosten met zich mee. Laat dit niet uit de hand lopen: vaak is het dan toch voordeliger en praktischer de pakking te laten vervangen.

Kleppendeksel pakking vervangen door een tweedehands pakking?

Als de kleppendekselpakking verouderd en toe aan vervanging is, kun je kiezen voor een tweedehands pakking. Zorg er wel voor dat deze niet ook verouderd en/of uitgedroogd is, want dan blijf je met hetzelfde probleem zitten. Als je een kwalitatief goede tweedehands pakking kunt krijgen is dit altijd aan te raden, mits goed gecontroleerd door een monteur.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl