Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Koelvin

Omdat de motor van een auto gebruikt maakt van verbrandingen kunnen de temperaturen hoog oplopen. De radiateur van een motor zorgt er met behulp van koelvloeistof voor dat de motor niet oververhit raakt. Om ervoor te zorgen dat de radiateur ook genoeg gekoeld blijft wordt er gebruikt gemaakt van een koelvin. Een koelvin is een ventilator die aanslaat als de warmte van de radiateur niet genoeg weg kan. Op warme dagen bij veel gebruik van de auto is het dan ook mogelijk dat de koelvin na het rijden nog aan staat. Tijdens het rijden wordt de luchtstroming die ontstaat met behulp van de koelvin naar de motor toegestuurd. Hierdoor ontstaat extra verkoeling.

Koelvin kapot of versleten

Als de koelvin van de auto kapot is dan kan de radiateur niet goed gekoeld worden. Hierdoor kan oververhitting ontstaan waardoor de motor kapot kan gaan. Het is daarom zeer belangrijk dat de koelvin van een auto ook naar behoren werkt. Op het moment dat de koelvin defect of versleten is, dan moet deze worden vervangen door een nieuw onderdeel. Over het algemeen is dit niet een arbeidsintensieve klus, maar heb je hier wel de juiste onderdelen voor nodig.

Gebruikte onderdelen aanschaffen

De onderdelen die je nodig hebt voor het vervangen of repareren van een koelvin kun je op een voordelige manier aanschaffen. Hiervoor kun je terecht bij de autosloperij waar voertuigen worden gedemonteerd. Onderdelen die van deze auto’s afkomen en nog bruikbaar zijn worden gecontroleerd op eventuele gebreken. Zijn de onderdelen in orde, dan worden ze verkocht voor hergebruik tegen aantrekkelijke prijzen. Bij de autosloperij vindt je dus ook met gemak een nieuwe koelvin!

Koelvin

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Koelvin".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl