advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 46 min geleden
    Seat Ibiza
   • 4 uur geleden
    Renault Clio
   • 4 uur geleden
    Peugeot Peugeot 107
   • 5 uur geleden
    Opel Movano
   • 8 uur geleden
    Opel Astra Sports Tourer
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Koelvloeistof

   Kort gezegd zorgt de koelvloeistof ervoor, dat de motor tijdens het draaien gekoeld wordt en dus niet oververhit raakt. Koelvloeistof is essentieel voor een goede werking van de motor.

   Er zijn verschillende soorten koelvloeistof. Koelvloeistof die aangeduid wordt met G12 en G12+ gaan normaliter een autoleven mee, maar andere koelvloeistoffen moeten om de ongeveer twee jaar ververst worden. Koelvloeistoffen koelen niet alleen maar bevatten ook diverse extra’s: er zit een antivriesmiddel in, een anticorrosiemiddel en een smeermiddel.

   Onderhoud van koelvloeistof

   Belangrijk is om regelmatig de stand van de koelvloeistof te controleren, het liefst maandelijks. Het peil moet dan tussen het minimum en het maximum teken staan. Is het peil te laag? Vul dan de koelvloeistof bij. Zorg er wel voor dat de motor dan afgekoeld is. Draai de dop rustig van het expansietankje, omdat er druk op kan staan. Zo kan deze langzaam ontsnappen. Vervolgens is het belangrijk dat als je de vloeistof ververst, je deze opvangt in een bakje en inlevert bij de milieustraat. Vul na het legen van de tank de vloeistof aan tot een peil tussen het minimum en maximum streepje.

   Als je de koelvloeistof heel vaak moet aanvullen is het tijd om je expansitank te controleren; wellicht is deze lek en loopt de koelvloeistof weg.

   Tweedehands koelvloeistof gebruiken?

   Het is af te raden om gebruikte koelvloeistof nogmaals te gebruiken. Het kan zijn dat deze vloeistof niet goed meer werkt of vervuild is, waardoor de motor niet goed genoeg gekoeld wordt. Dit kan grote schade opleveren. Als het tankje van de koelvloeistof lek is, kan je deze wel eventueel tweedehands aanschaffen. Dit kan veel schelen in de kosten, maar zal, als je hem goed laat controleren, niet veel schelen in kwaliteit. Dit kan dus een heel goede en goedkope oplossing zijn voor een klein probleem.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Koelvloeistof".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl