advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 min geleden
    Mercedes-benz C 220 Bluetec
   • 8 min geleden
    Honda Honda Cr-v
   • 14 min geleden
    Renault Captur
   • 15 min geleden
    Renault Captur
   • 15 min geleden
    Volvo S60
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Koppeling

   De koppeling zorgt ervoor dat je kunt stilstaan met een draaiende motor en dat je kunt schakelen zonder dat de motor afslaat. De koppelingsplaat is een heel belangrijk onderdeel van de koppeling. Deze ronde plaat ligt tussen het vliegwiel en de drukgroep en is verbonden aan de versnellingsbak. In het midden van de drukgroep zitten de zogenaamde drukvingers. Deze werken als een soort veren. Als je de koppelingspedaal indrukt, druk je de lager tegen deze veren aan, door de hefboomwerking wordt de drukgroep iets terug getrokken en komt de koppelingsplaat precies vrij. Hierdoor is de aandrijving (tijdelijk) verbroken. Zodra je de koppeling weer op laat komen wordt er weer contact gemaakt en kun je rijden.

   Versleten koppeling

   Over het algemeen is het zo dat wanneer er vaak geschakeld moet worden, de koppeling sneller zal slijten. Een koppeling kan slippen doordat deze de draaisnelheid tussen motor en transmissie moet opvangen. Slippen betekent ook dat er meer slijtage plaatsvindt. Hoe minder vaak je schakelt, hoe langer de koppeling mee zal gaan.

   Je kunt zelf merken dat een koppeling versleten raak doordat de auto tijdens het rijden maar traag in beweging komt. Ook piepende of krakende geluiden kunnen duiden op een kapotte koppeling.

   Tweedehands koppeling

   Je kunt ervoor kiezen om, wanneer je je koppeling versleten is, een tweedehands koppeling aan te schaffen. Dit kan qua prijs veel schelen. Zorg er wel voor de je de koppeling test. Dit kan je doen door de auto op de handrem te zetten en te schakelen naar de vijf. Als je dan de koppeling rustig op laat komen, kun je merken of deze slipt. Eventueel kun je dit samen met of door een monteur laten doen. Als je een goede koppeling op de kop weet te tikken voor weinig geld, scheelt dat toch weer een heel bedrag en kun je weer soepel schakelen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Koppeling".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl