advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 10 min geleden
    Peugeot 206
   • 12 min geleden
    Peugeot Partner 190c 2.0hdi
   • 29 min geleden
    Fiat Fiat Punto
   • 37 min geleden
    Daihatsu Cuore
   • 44 min geleden
    Ford Fiesta
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Koppelingskabel

   Wanneer je autorijdt, moet je regelmatig schakelen. Zeker in steden met stoplichten en drempels, moet je al eens remmen of juist acceleren en dus terug- of doorschakelen. Wanneer je schakelt druk je de koppelingspedaal in met je voet. Deze beweging en kracht wordt door de koppelingskabel doorgegeven aan de koppeling tussen de schakelbak en de motor. Hierdoor wordt de druklager ingedrukt en is de verbinding tijdelijk verbroken. Je kunt nu schakelen.

   Wat is de werking van een koppelingskabel?

   Een koppelingskabel, de kabel die het koppelingspedaal beweging doorgeeft aan de koppeling, bestaat uit een binnen en een buitenkabel. De binnenkabel heeft de daadwerkelijke functie; deze geeft de beweging van de ingedrukte pedaal door naar de gaffel op de schakelbak, waardoor de druklager ingedrukt wordt.

   Wanneer is de koppelingskabel kapot?

   Een koppelingskabel is stuk of versleten wanneer de kabel ofwel gebroken is ofwel stroef loopt. In het eerste geval werkt de koppeling helemaal niet meer, in het tweede geval zal je merken dat het pedaal daardoor moeilijk te bedienen is. De auto rijdt minder soepel en het rijplezier zal daardoor afnemen. Wanneer de kabel stuk is, zal deze vervangen moeten worden. Een kabel die goed onderhouden is en gesmeerd wordt, zal gelukkig niet snel knappen.

   Aanschaf van een tweedehands of gebruikte koppelingskabel

   Wanneer de koppelingskabel in je auto toch aan vervanging toe is, kun je deze laten vervangen door een tweedehands koppelingskabel. Deze kabel kan bijvoorbeeld uit een sloopauto komen, maar is dan nog wel van voldoende kwaliteit. Zorg er wel voor dat je de kabel laat controleren en testen door een monteur, alvorens je hem gebruikt, om niet voor nare verrassingen te komen staan. Een gecontroleerde en goedgekeurde tweedehands koppelingskabel werkt vaak prima en kan nog jaren meegaan, maar is meestal een stuk goedkoper dan een nieuwe koppelingskabel

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Koppelingskabel".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl