Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Koppelingskabel

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Koppelingskabel".

Koppelingskabel

Wanneer je autorijdt, moet je regelmatig schakelen. Zeker in steden met stoplichten en drempels, moet je al eens remmen of juist acceleren en dus terug- of doorschakelen. Wanneer je schakelt druk je de koppelingspedaal in met je voet. Deze beweging en kracht wordt door de koppelingskabel doorgegeven aan de koppeling tussen de schakelbak en de motor. Hierdoor wordt de druklager ingedrukt en is de verbinding tijdelijk verbroken. Je kunt nu schakelen.

Wat is de werking van een koppelingskabel?

Een koppelingskabel, de kabel die het koppelingspedaal beweging doorgeeft aan de koppeling, bestaat uit een binnen en een buitenkabel. De binnenkabel heeft de daadwerkelijke functie; deze geeft de beweging van de ingedrukte pedaal door naar de gaffel op de schakelbak, waardoor de druklager ingedrukt wordt.

Wanneer is de koppelingskabel kapot?

Een koppelingskabel is stuk of versleten wanneer de kabel ofwel gebroken is ofwel stroef loopt. In het eerste geval werkt de koppeling helemaal niet meer, in het tweede geval zal je merken dat het pedaal daardoor moeilijk te bedienen is. De auto rijdt minder soepel en het rijplezier zal daardoor afnemen. Wanneer de kabel stuk is, zal deze vervangen moeten worden. Een kabel die goed onderhouden is en gesmeerd wordt, zal gelukkig niet snel knappen.

Aanschaf van een tweedehands of gebruikte koppelingskabel

Wanneer de koppelingskabel in je auto toch aan vervanging toe is, kun je deze laten vervangen door een tweedehands koppelingskabel. Deze kabel kan bijvoorbeeld uit een sloopauto komen, maar is dan nog wel van voldoende kwaliteit. Zorg er wel voor dat je de kabel laat controleren en testen door een monteur, alvorens je hem gebruikt, om niet voor nare verrassingen te komen staan. Een gecontroleerde en goedgekeurde tweedehands koppelingskabel werkt vaak prima en kan nog jaren meegaan, maar is meestal een stuk goedkoper dan een nieuwe koppelingskabel

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl