advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 56 min geleden
    Toyota Toyota Corolla Verso
   • 6 uur geleden
    Audi A3 Limousine
   • 7 uur geleden
    Peugeot Peugeot 107
   • 7 uur geleden
    Onbekend voertuig
   • 7 uur geleden
    Bmw 540i Xdrive
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Koppelingsplaat

   Wanneer je autorijdt, moet je regelmatig schakelen. Grote stukken op de snelweg vragen om weinig schakelwerk, maar op korte stukken op drukkere wegen moet er al eens geschakeld worden. Hierdoor is je koppeling aan slijtage onderhevig en kan het zijn dat bepaalde onderdelen vervangen moeten worden.

   De koppelingsplaat is een ronde schijf met aan beide kanten een soort beweegbaar voeringsmateriaal. Hij is verbonden met de versnellingsbak en zit onder grote druk vast tussen het vliegwiel en de drukgroep. In het midden van deze groep zitten kleine hefbomen. Deze zorgen ervoor dat de verbinding zowel gemaakt als verbroken wordt waardoor schakelen mogelijk is.

   De werking van de koppelingsplaat?

   Wanneer je schakelt, druk je de koppelingspedaal in. Deze beweging wordt doorgegeven door de koppelingskabel en hierdoor wordt de lager tegen de veren aangedrukt. Door de hefboomwerking van de veren wordt de drukgroep terug getrokken en komt de koppelingsplaat, het hart van de koppeling, heel iets vrij. De verbinding is nu verbroken en je kunt schakelen.

   Hoe weet je of je koppelingsplaten versleten zijn?

   Je kunt op een vrij eenvoudige manier uitproberen of je koppelingsplaten versleten zijn of niet. Schakel de auto, tijdens het rijden, door naar de hoogste versnelling en rij zeventig tot tachtig kilometer per uur. Het versnellen van de auto en het toerental moeten dan gelijkmatig oplopen. Wanneer dit niet het geval is en het toerental van de motor eerst versnelt, is de koppelingsplaat versleten.

   Aanschaf van een tweedehands koppelingsplaat

   Zijn je koppelingsplaten inderdaad versleten en ben je aan vervanging toe? Kijk dan eens naar tweedehands koppelingsplaten uit bijvoorbeeld sloopauto’s. De aankoop van tweedehands onderdelen kan enorm schelen qua prijs en bij voldoende controle ben je verzekerd van goede kwaliteit. Laat een monteur kijken naar de tweedehands koppelingsplaten en overleg met hem of haar. Eventueel kun je ze dan ook gelijk laten plaatsen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Koppelingsplaat".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl