advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 22 min geleden
    Volvo V60
   • 34 min geleden
    Toyota Toyota Yaris
   • 2 uur geleden
    Onbekend voertuig
   • 2 uur geleden
    Fiat Ducato
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Krukas

   Een krukas is, de naam zegt het al, een as met een of meerdere krukken. Een kruskas zet een beweging om in een andere: in dit geval een openneergaande beweging in een roterende.

   Als je een auto start, zal de krukas gaan draaien. Aan de krukas is de distributieriem bevestigd waardoor, door de beweging van de krukas, ook de nokkenas zal gaan draaien. De bewegende nokkenas zorgt er voor voor dat de auto gaat “ademen” (het bewegen van de kleppen en de zuigers), waardoor de auto kan rijden. De dynamo, welke tegen de motor aanzit, is ook verbonden aan de krukas, maar met een V-snaar. Als de motor draait, draait ook de dynamo en levert deze stroom aan de elektrische accessoires in de auto en aan de accu.

   Wanneer is een krukas stuk?

   Het breken van een krukas kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat het materiaal waarvan de krukas is gemaakt, niet sterk genoeg is of een bepaalde verzwakking heeft door verontreiniging. Daarnaast kan langdurige overbelasting ook een rol spelen. Er kan sprake zijn van overbelasting als er bijvoorbeeld gereden wordt met een te zware aanhangwagen, terwijl de auto daar eigenlijk niet krachtig genoeg voor is.

   Een gebroken krukas moet tijdig vervangen worden. Soms is de enige optie zelfs het vervangen van het complete motorblok, maar dat is een erg prijzige en rigoureuze reparatie waar je zeker eerst een kosten-batenvergelijking voor moet maken.

   Krukas

   Tweedehands of gebruikte krukas

   Wanneer een krukas in een auto vervangen moet worden, kan het nuttig zijn eens rond te vragen bij de sloop. De autosloop haalt bruikbare onderdelen uit sloopauto’s gehaald en verkoopt ze. Controleer de krukas, of laat het betreffende onderdeel goed controleren, zodat je zeker bent van een de juiste kwaliteit. Op deze manier ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je het onderdeel nieuw zou aanschaffen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Krukas".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl