Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Krukas

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Krukas".

Krukas

De krukas is, de naam zegt het al, een as met een of meer krukken die de ene beweging omzetten in de andere, in dit geval een op en neer gaande beweging in een roterende.

Wanneer je een auto start, zal de krukas gaan draaien. Aan de krukas zit de distributieriem bevestigd waardoor, door de beweging van de krukas, ook de nokkenas zal gaan draaien. De bewegende nokkenas zorgt er vervolgens voor dat de auto gaat ‘ademen’ (het bewegen van de kleppen en de zuigers) waardoor de auto kan rijden. De dynamo, welke tegen de motor aanzit, is tevens verbonden aan de krukas, maar met een V-snaar. Als de motor draait, draait ook de dynamo en levert deze stroom aan de elektrische accessoires in de auto en aan de accu.

Wanneer is de krukas stuk?

Het breken van een krukas kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat het materiaal waarvan de krukas is gemaakt, niet sterk genoeg is of bepaalde verzwakking heeft door verontreiniging. Daarnaast kan langdurige overbelasting ook een rol spelen. Er is sprake van overbelasting wanneer er bijvoorbeeld gereden wordt met een te zware aanhangwagen terwijl de auto daar eigenlijk niet krachtig genoeg voor is.

Een gebroken krukas moet vervangen worden. Soms is de enige optie zelfs het vervangen van het complete motorblok, maar dit is een erg prijzige en rigoureuze reparatie waar je zeker eerst een kosten-baten vergelijking moet maken.

De aanschaf van een tweedehands of gebruikte krukas

Wanneer de krukas in een auto vervangen moet worden, kan het nuttig zijn eens rond te vragen bij de sloop. Hier worden de goede onderdelen uit sloopauto’s gehaald en opnieuw gebruikt. Controleer of laat het betreffende onderdeel goed controleren, zodat je zeker bent van een goede kwaliteit. Op deze manier ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je het onderdeel nieuw zou bestellen.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl