advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 3 uur geleden
    Mercedes-benz C 180 E2
   • 4 uur geleden
    Toyota Toyota Yaris
   • 4 uur geleden
    Volvo S60
   • 5 uur geleden
    Renault Megane
   • 5 uur geleden
    Peugeot Peugeot 107
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Lambdasonde

   Een lambdasonde, de sensor in de uitlaat (en bij auto’s gemaakt na het jaar 2000 ook achter de katalysator) van een benzinemotor, meet hoeveel zuurstof er in de uitlaatgassen zitten die uitgestoten worden door de auto. Dit wordt vervolgens doorgegeven aan het motormanagementsysteem. Dit gebeurt om bij te houden hoe effectief de verbranding van de brandstof is.

   Lambdawaarde

   De lambdawaarde is de waarde die de sensor doorgeeft aan het motormanagementsysteem. Deze waarde wordt berekend door de daadwerkelijke hoeveelheid lucht gemeten, te delen door de theoretische hoeveelheid lucht. Wanneer de lambdawaarde kleiner is dan één, is er een tekort aan lucht ten opzichte van de hoeveelheid benzine. Is de waarde kleiner, dan is er een teveel aan lucht, of te weinig aan brandstof.

   De sonde

   De sonde is een keramische cilinder met platina elektroden. Deze meten de hoeveelheid lucht en brandstof en meten de verhouding daarvan. Als deze verhouding niet goed is, wordt een storing doorgegeven welke uitgelezen kan worden. De sensoren werken pas naar behoren wanneer de temperatuur boven de 316 graden ligt. Meestal bestaat een sonde dan ook uit vier draden; een signaaldraad, een massadraad en twee verwarmingsdraden. Deze verwarmingsdraden zorgen ervoor dat de sonde snel op temperatuur is en een goede meting kan doen.

   Vervangen van de lambdasonde

   Wanneer een lambdasonde niet goed meer werkt en je daardoor veel storingen in je auto hebt, kun je de sensor laten vervangen. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe aan te schaffen, maar een tweede optie is om eens rond te kijken bij verschillende sloopbedrijven en een tweedehands sensor aan te schaffen. Door te kiezen voor een tweedehands sensor bespaar je in de aankoopkosten. Bovendien is een tweedehands onderdeel, zeker na een goede controle, niet minder goed dan een nieuw onderdeel. Laat je sensor voor de zekerheid testen om zeker te kunnen zijn van goede kwaliteit.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Lambdasonde".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl