advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 1 minuut geleden
    Hyundai I 10
   • 27 min geleden
    Suzuki Alto
   • 31 min geleden
    Opel Astra
   • 44 min geleden
    Ford Transit Custom
   • 1 uur geleden
    Mitsubishi Mitsubishi Colt
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Nokkenas

   De nokkenas is een as die eruit ziet als een stang met wat bollingen, waarbij de bollingen ook wel de nokken worden genoemd. De as maakt, na het starten van de auto waardoor de krukas gaat bewegen, een draaiende beweging die omgezet wordt in een heen en weer gaande beweging. Hij bepaalt grotendeels hoeveel lucht er in de motor wordt toegelaten doordat de kleppen open en dicht gaan. Hoe meer lucht, hoe meer brandstof er verbruikt kan worden en hoe groter het vermogen van de auto. Dit wordt ook wel de ademhaling van de auto genoemd.

   Brandstofverbranding met behulp van de nokkenas

   De verbranding van brandstof gaat in vier fases, namelijk; het instromen van lucht (aanzuiging), dan de compressie van de lucht, dan het verbranden van het brandstof en lucht mengsel en daarna het uitstoten van de verbrandingsgassen. De nokkenas bemoeid zich met de eerste en laatste stap.

   Waarom gaat de nokkenas stuk?

   De nokkenas kan onderhevig zijn aan slijtage doordat er verkeerde of te weinig montageolie is gebruikt. Olie heeft namelijk een dubbel doel; smeren, maar ook wegleiden van warmte. Als er sprake is van te weinig olie, kan het zijn dat de warmte niet goed genoeg afgevoerd kan worden waardoor er wrijvingswarmte wordt afgegeven. Hierdoor kan er meer slijtage plaatsvinden.

   Een nokkenas kan teven breken. Dit heeft meestal te maken met een gebroken drijfstang,

   Nokkenas vervangen met een tweedehands nokkenas

   Wanneer je nokkenas vervangen moet worden doordat deze versleten is of bijvoorbeeld gebroken, heb je twee opties. Je kunt kiezen voor een nieuwe nokkenas, of je kunt langs een sloopbedrijf gaan en daar eens rondvragen. Dit laatste heeft als voordeel dat het onderdeel veel goedkoper is ten opzichte van een nieuwe nokkenas. Vaak worden nog goede onderdelen uit auto’s gehaald die stuk zijn, maar dan is er met het desbetreffende onderdeel niets aan de hand. Een veel goedkopere oplossing dus, dan het aanschaffen van een nieuwe.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Nokkenas".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl