advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 16 min geleden
    Volkswagen Bora
   • 27 min geleden
    Iveco 35s18
   • 55 min geleden
    Nissan Nissan Note
   • 58 min geleden
    Peugeot Partner 170c 1.9d
   • 59 min geleden
    Peugeot Partner 170c 1.9d
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Nokkenassensor

   Een nokkenassensor, ook wel impulsgevernokkenas genoemd, zit op de cilinderkop en houdt de tandkrans op de nokkenas in de gaten. Deze moet namelijk, wanneer hij in beweging is, recht blijven lopen om de motor te kunnen laten draaien. De sensor zorgt voor een goede timing van het openen en sluiten van de kleppen. De nokkenas zelf zorgt voor de zogenaamde ‘ademhaling’ van de motor, het openen en sluit van de kleppen.

   Wanneer een nokkenassensor een storing detecteert, wordt er een foutcode gemeld in het dashboard. Meestal gaat het check engine lampje branden en kan een monteur daarna de foutcode lezen met een scanner. Veelal rolt hier een parapludiagnose; verschillende onderdelen moeten daarna getest worden om te bepalen wat er precies niet goed gaat.

   Hoe weet je of je nokkenassensor kapot is?

   Wanneer je merkt dat je motor niet soepel loopt, kan dit duiden op een defecte nokkenassensor. Het kan goed mogelijk zijn dat de auto gewoon kan blijven rijden, maar laat altijd voor de zekerheid de foutcode uitlezen door een monteur en overleg met hem of haar wat te doen. Soms ligt het probleem namelijk ook bij bijvoorbeeld de krukassensor. Let erop dat je het juiste onderdeel laat vervangen en of repareren.

   Een gebruikte nokkenassensor aanschaffen

   Zoals voor veel andere onderdelen geldt ook voor de nokkenassensor dat deze tweedehands aangeschaft kan worden. Als je denkt dat de nokkenassensor aan vervanging toe is, kun je contact opnemen met een sloopbedrijf om te inventariseren wat voor onderdelen zij momenteel beschikbaar hebben. Zorg dat het onderdeel, in dit geval de nokkenassensor, goed gecontroleerd is en nog goed werkt, zodat je niet weer tegen dezelfde muur aanloopt. Tweedehands auto-onderdelen zijn meestal stukken goedkoper en gaan, mits ze goed gecontroleerd zijn, vaak nog prima een ronde mee.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Nokkenassensor".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl