Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste onderdeel aanvragen
 • 20 min geleden
  Nissan Nissan Almera
 • 27 min geleden
  Ford Focus
 • 32 min geleden
  Toyota Toyota Auris
 • 41 min geleden
  Mazda Mazda Cx-5
 • 41 min geleden
  Ford Focus
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Olie aftapplug

De olie aftapplug wordt gebruikt als de olie moet worden ververst. De motor heeft smering nodig, daarom wordt er olie in het daarvoor bestemde reservoir gegoten. Als het goed is verbruikt de motor geen olie, maar deze vangt wel vuil op uit de motor. De olie moet daarom met enige regelmaat worden verwijderd middels het olie aftappunt zodat er nieuwe, schone olie in het reservoir kan worden gegoten. De motor presteert immers beter als deze schone olie heeft.

Voorkom problemen met de motor, controleer regelmatig de olie

Om problemen met de motor te voorkomen is het nodig om regelmatig de olie te controleren. Aan de kleur van de olie kun je zien of deze al aan vervanging toe is Als dit het geval is kun je via de olie aftapplug de oude olie in bijvoorbeeld een jerrycan opvangen. Het is uiteraard niet de bedoeling om vuile olie in het riool te gieten, je kunt deze inleveren bij de milieustraat van de plaatselijke reinigingsdienst. Voor garagebedrijven gelden speciale regelingen voor bedrijven voor de afvoer van gebruikte olie.

Een olie afvoerplug vervangen

Wil je de olie afvoerplug vervangen? Dan kun je een tweedehands exemplaar bestellen of ophalen bij een autosloperij. Van schadeauto’s die daar worden aangeboden worden alle nog bruikbare onderdelen gedemonteerd. De olie afvoerplug raakt doorgaans niet beschadigd bij een aanrijding en is ook vaak nog bruikbaar als het om een wat oudere auto gaat. Daarom kun je dit onderdeel in veel gevallen ook gebruikt aanschaffen als vervanging nodig is. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk in de kosten.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Olie aftapplug".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl