Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Oliedrukschakelaaar

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Oliedrukschakelaaar".

Oliedrukschakelaaar

Het komt bijna iedereen wel bekend voor; je bent aan het rijden en plotseling schiet het olielampje aan. Je schrikt denkt aan wat de monteur heeft gezegd: ‘zodra het olielampje aangaat, direct stoppen met rijden en de olie bijvullen zodra het kan!’ En dus rij je een parkeerplaats op en wacht je tot de motor wat afgekoeld is. Daarna vul je de olie bij en kun je weer rustig op weg. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk als het lampje in het dashboard aan gaat? Een korte uitleg.

Hoe werkt een oliedrukschakelaar?

Een oliedrukschakelaar houdt kort gezegd in de gaten of er voldoende olie in de motor aanwezig is. De schakelaar (ofwel sensor) is gesloten wanneer de motor niet draait, maar wanneer de motor loopt zal er oliedruk in de motor ontstaan waardoor de sensor ingedrukt wordt en de schakelaar opent. Hierdoor blijft het olielampje in je dashboard uit. Zodra er te weinig olie in de motor zit, zal er niet voldoende oliedruk ontstaan waardoor de schakelaar niet opent. Hierdoor zal het lampje in je dashboard aangaan en ben je genoodzaakt zo snel mogelijk de olie bij te vullen.

Wanneer is de oliedrukschakelaar stuk?

Wanneer je, nadat je olielampje aan is gegaan, netjes de olie hebt bijgevuld, maar het lampje blijft aan, of gaat tijdelijk uit en later toch weer aan, kan het zijn dat de schakelaar zelf kapot is. In dit geval kan het verstandig zijn te overleggen met een monteur en te controleren wat er precies stuk is.

Aanschaf van een tweedehands of gebruikte oliedrukschakelaar

Wanneer de oliedrukschakelaar inderdaad stuk is en vervangen moet worden, kan het lonen om eens rond te vragen bij een sloperij. Vaak worden daar onderdelen uit auto’s gehaald die niet van prima kwaliteit zijn en deze worden opnieuw gebruikt. Dit scheelt enorm in de kosten ten opzichte van een nieuwe schakelaar en het kan net zo goed nog lang mee gaan.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl