advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 uur geleden
    Onbekend voertuig
   • 2 uur geleden
    Fiat Ducato
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   • 2 uur geleden
    Onbekend voertuig
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Oliefilter

   Olie is erg belangrijk voor een goede werking van de bewegende delen van de motor. De olie smeert deze delen en zorgt ervoor dat alles soepel loopt. Olie heeft daarnaast ook als eigenschap dat het vuil en slijtageresten opneemt. Dit is waar de oliefilter zich nuttig maakt: het filtert deze vuildeeltjes uit de olie.

   Het oliefilter is gemaakt van geïmpregneerd papier, dat doordat het gevouwen is, een zeer groot filteroppervlak heeft. Door het filteren komt er zo min mogelijk rotzooi in de motor en blijven bewegende onderdelen voldoende gesmeerd.

   Hoe zorg je voor een optimaal gebruik van de oliefilter?

   Wanneer je de juist motorolie gebruikt voor je auto en het filter regelmatig laat nakijken, heb je er zelf weinig omkijken naar. Wanneer een oliefilter verzadigd is, dat wil zeggen dat hij weinig tot niet meer doorlaatbaar is vanwege het vuil in het filter, is het tijd om hem te vervangen.

   Zelf vervangen?

   Een oliefilter kun je, als je verstand hebt van auto’s, zelf vervangen en anders laten vervangen door een monteur. Veelal gebeurt dit tijden het verversen van de olie, zodat deze handeling in één keer klaar zijn. Een nieuw filter kost niet veel en het vervangen zelf neemt maar weinig tijd in beslag.

   Aanschaffen van een tweedehands oliefilter

   Ook een oliefilter is, wanneer deze aan vervanging toe is, tweedehands aan te schaffen. Toch is dat in dit geval niet erg aan te raden. Een gebruikte oliefilter zal sneller verzadigd raken waardoor je al snel weer aan vervanging toe bent. Tevens kost een nieuw oliefilter niet veel; vaak zijn deze verkrijgbaar voor rond de tien euro. Wat betreft een oliefilter kun je dus beter voor een nieuwe gaan, deze gaan langer mee waardoor je uiteindelijk ook goedkoper uit zult zijn.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Oliefilter".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl