Sloopauto verkopen? Bel Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24 of app whatsapp-icon
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Oliekoeler

Met de oliekoeler van een auto wordt, zoals je waarschijnlijk al verwacht, de olie die in de motor wordt gebruikt afgekoeld. Olie wordt in een auto gebruikt om de motor af te koelen en om onderdelen soepel te kunnen laten bewegen. Omdat de olie door dit proces wordt opgewarmd, is het ook noodzakelijk dat de olie weer wordt afgekoeld om dit te kunnen blijven gebruiken. De olie wordt vaak voor een groot gedeelte gekoeld door de lucht die de bij de motor komt tijdens het rijden, maar voor sterkere motoren wordt meestal ook gebruik gemaakt van een oliekoeler. Dit komt doordat deze motoren sneller warm worden en meer warmte produceren.

Oliekoeler defect

Als je een oliekoeler in de auto hebt die ervoor zorgt dat de olie wordt afgekoeld, dan moet deze ook naar behoren werken. Het kan echter voorkomen dat de oliekoeler defect raakt en vervangen moet worden. Als de oliekoeler door toedoen van bijvoorbeeld een aanrijding, ongeluk of slijtage niet meer kan koelen of olie lekt, dan kan dit gevaarlijk zijn tijdens het rijden. De olie in de motor wordt dan niet meer goed gekoeld waardoor deze oververhit kan raken en er schade aan de motor kan optreden.

Oliekoeler bij de autosloperij

Bij de autosloperij is het mogelijk om gebruikte of tweedehands onderdelen zoals een oliekoeler voor jouw auto te kopen. Deze onderdelen zijn gecontroleerd en komen uit auto’s die gedemonteerd zijn. Het voordeel van deze onderdelen is dat ze van hoge kwaliteit zijn en ook nog eens tegen een aantrekkelijke prijs te koop worden aangeboden voor hergebruik. Koop een nieuwe oliekoeler daarom bij de autosloperij!

Oliekoeler

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Oliekoeler".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl