advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 6 min geleden
    Toyota Toyota Yaris
   • 2 uur geleden
    Onbekend voertuig
   • 2 uur geleden
    Fiat Ducato
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Olievuldop

   De olievuldop of oliedop is de dop die het oliereservoir afsluit aan de bovenzijde. Als je de motorolie in de auto wilt bijvullen, dan zal je deze dop moeten verwijderen. Olie is zeer belangrijk in een auto. Het is op de eerste plaats bedoeld om de motor te smeren, maar daarnaast zorgt de olie ook voor reiniging, afdichting en koeling. Alle auto’s met een verbrandingsmotor maken gebruik van olie en hebben dan ook een oliereservoir met een olievuldop voor het afsluiten van dit reservoir.

   De olievuldop is kapot of kwijtgeraakt

   Een olievuldop kan kapot gaan, bijvoorbeeld omdat je deze even op de grond hebt gelegd voor het bijvullen van de olie, waarna je er per ongeluk op bent gaan staan. Het kan ook zijn dat je na het bijvullen van de olie per ongeluk vergeet de olievuldop terug te plaatsen. Deze blijft op de grond liggen of blijft ergens in de motorkap achter, waarna deze tijdens het rijden ineens ergens op de weg valt zonder dat je het in de gaten hebt. Je kunt een olievuldop per ongeluk kwijtraken of kapotmaken. Het is dan wel belangrijk om een nieuwe olievuldop te kopen ter vervanging. Doe je dit niet, dan kan er vuil in de olie terecht komen, met alle vervelende gevolgen van dien.

   Oliedop

   Tweedehands olievuldoppen

   Is het oliereservoir in je auto niet goed afgesloten, of helemaal niet afgesloten, dan bestaat het risico dat er vuil in de olie terecht komt. Dit vuil wordt met de olie meegevoerd naar de motor en zo kunnen er grote problemen ontstaan. Je kunt heel goedkoop de vermiste of kapotte olievuldop vervangen door een tweedehands olievuldop te kopen op de autosloperij. Hier zijn vaak honderden of wel duizenden olievuldoppen van sloopauto’s aanwezig die nog prima in orde zijn.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Olievuldop".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl