Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Radiateur

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Radiateur".

Radiateur

De radiateur is onderdeel van het koelsysteem van de auto. Het voorkomt dat de motor oververhit en daardoor beschadigd raakt. Bij het proces van brandstofverbranding komt namelijk veel warmte vrij, waardoor oververhitting zeker zou kunnen plaatsvinden zonder een koelsysteem.

Om de cilinders van de motor zitten doorstroomruimten waar het koelwater doorheen kan. Het water neemt de warmte op en komt dan terecht in de radiateur. Deze bestaat uit buisjes met daarin nog weer lamellen. De zijwind zorgt er vervolgens voor dat het water afkoelt en weer gebruikt kan worden om opnieuw te koelen.

Hoe kan je een radiateur het beste onderhouden?

Het belangrijkst is om met regelmaat het niveau van de koelvloeistof te controleren. Deze zorgt namelijk voor de koeling. Zonder koelvloeistof kan de motor heel snel te heet worden en daarmee ernstige schade oplopen. Daarnaast kun je controleren of de radiateur nog open is, zodat de zijwind het water goed kan afkoelen. Door insecten en stof kan deze dicht komen te zitten. Je kan hem dan, wanneer hij goed is afgekoeld, voorzichtig schoonmaken met een zachte doek of borstel.

Is de radiateur kapot?

Wanneer je merkt dat de motor te heet wordt, kan het zijn dat er ergens een lekkage in het koelsysteem zit. Het kan dan zijn dat bijvoorbeeld de radiateur lekt. Dit kun je vaak herkennen aan een plasje koelvloeistof onder de auto.

Tweedehands of gebruikte radiateur aanschaffen

Wanneer je radiateur vervangen moet worden omdat deze lek is, kun je kiezen uit het aanschaffen van een nieuwe of tweedehandse radiateur. De tweede optie is meestal veel goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met een sloopbedrijf en daar navraag doen, wat ze aan onderdelen hebben liggen. Let er wel op dat deze radiateur van nog voldoende kwaliteit is. Op deze manier is de oplossing voor je probleem een stuk goedkoper.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl