advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 15 min geleden
    Nissan Nissan Almera Tino
   • 16 min geleden
    Seat Leon
   • 19 min geleden
    Renault Clio
   • 19 min geleden
    Renault Clio
   • 19 min geleden
    Renault Clio
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Radiateur

   De radiateur is onderdeel van het koelsysteem van de auto. Het voorkomt dat de motor oververhit en daardoor beschadigd raakt. Bij het proces van brandstofverbranding komt namelijk veel warmte vrij, waardoor oververhitting zeker zou kunnen plaatsvinden zonder een koelsysteem.

   Om de cilinders van de motor zitten doorstroomruimten waar het koelwater doorheen kan. Het water neemt de warmte op en komt dan terecht in de radiateur. Deze bestaat uit buisjes met daarin nog weer lamellen. De zijwind zorgt er vervolgens voor dat het water afkoelt en weer gebruikt kan worden om opnieuw te koelen.

   Hoe kan je een radiateur het beste onderhouden?

   Het belangrijkst is om met regelmaat het niveau van de koelvloeistof te controleren. Deze zorgt namelijk voor de koeling. Zonder koelvloeistof kan de motor heel snel te heet worden en daarmee ernstige schade oplopen. Daarnaast kun je controleren of de radiateur nog open is, zodat de zijwind het water goed kan afkoelen. Door insecten en stof kan deze dicht komen te zitten. Je kan hem dan, wanneer hij goed is afgekoeld, voorzichtig schoonmaken met een zachte doek of borstel.

   Is de radiateur kapot?

   Wanneer je merkt dat de motor te heet wordt, kan het zijn dat er ergens een lekkage in het koelsysteem zit. Het kan dan zijn dat bijvoorbeeld de radiateur lekt. Dit kun je vaak herkennen aan een plasje koelvloeistof onder de auto.

   Tweedehands of gebruikte radiateur aanschaffen

   Wanneer je radiateur vervangen moet worden omdat deze lek is, kun je kiezen uit het aanschaffen van een nieuwe of tweedehandse radiateur. De tweede optie is meestal veel goedkoper. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met een sloopbedrijf en daar navraag doen, wat ze aan onderdelen hebben liggen. Let er wel op dat deze radiateur van nog voldoende kwaliteit is. Op deze manier is de oplossing voor je probleem een stuk goedkoper.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Radiateur".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl