advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 2 uur geleden
    Onbekend voertuig
   • 2 uur geleden
    Fiat Ducato
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   • 2 uur geleden
    Renault Clio
   • 3 uur geleden
    Onbekend voertuig
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Remblokken

   Een belangrijk onderdeel van het remmechanisme van een auto zijn de remblokken. Een remblok bestaat uit een metalen plaat waar een soort voeringsmateriaal of frictiemateriaal op gelijmd is. Dit materiaal kan zeer goed tegen wrijving en hoge temperaturen. Een remblok in een auto wordt vastgehouden door een remzadel en net als bij een fiets worden de remblokken ook ergens tegenaan gedrukt. Wanneer je het rempedaal in je auto indrukt om te remmen worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Op deze manier kan een auto afremmen en tot stilstand gebracht worden.

   Wanneer de remblokken vervangen?

   Door het constante aandrukken van de remblokken tegen de remschijven slijt er elke keer een laagje af. Op deze manier worden de remblokken steeds dunner. Wanneer de remblokken nog maar een bepaalde een minimumdikte hebben moeten deze vervangen worden. Bij de meeste auto’s gaat er een lampje branden op het dashboard wanneer de remblokken versleten of kapot zijn. Bij sommige auto’s wordt dit niet aangegeven waardoor eventuele problemen nagekeken moeten worden door een vakman. Na hoeveel tijd een remblok vervangen moet worden is moeilijk te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van het gebruik van de auto en de omstandigheden waaronder de auto gebruikt wordt.

   Waar remblokken kopen?

   Wanneer je remblokken aan vervanging toe zijn kun je nieuwe remblokken aanschaffen bij een fysieke winkel of online. Maar je kunt er ook voor kiezen om gebruikte remblokken te kopen op bijvoorbeeld een sloperij. Deze zijn een stuk goedkoper. Let wel bij de aankoop van tweedehands remblokken op dat deze intact zijn en dat het materiaal weinig slijtage heeft ondergaan.

   Wanneer je geen ervaring hebt bij het plaatsen van de remblokken is het verstandig om dit door een vakman te laten doen. Zo zorg je ervoor dat ook gebruikte remblokken nog jaren meekunnen.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Remblokken".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl