advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!

  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 26 min geleden
    Hyundai I40
   • 32 min geleden
    Citroen C3
   • 36 min geleden
    Toyota Toyota Aygo
   • 40 min geleden
    Chrysler Grand Voyager
   • 52 min geleden
    Ford B-max
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Remcilinder

   Dat een auto kan remmen is van levensbelang bij noodsituaties. Het systeem dat het remmen van een auto tot stand brengt bestaat uit vele onderdelen met elke een bepaalde functie. Een belangrijke functie bij het remsysteem van een auto is toebedeeld aan de remcilinder. Deze cilinder bestaat uit een huis van gietijzer of aluminium waarin 1 of 2 metalen zuigers zitten. Deze worden beschermd door rubberen stofkappen. Om te ontluchten zit op het hoogste deel van de remcilinder een remontluchtingsnippel, hierdoor kan lucht makkelijk ontsnappen.

   Wat is de werking van de remcilinder binnen het systeem?

   De remcilinders geven als het ware het signaal vanuit het rempedaal door aan de remblokken in werking te treden. Het komt erop neer dat wanneer je als bestuurder wilt remmen je het rempedaal indrukt. Door dit indrukken voer je een bepaalde druk uit dat als een signaal verstuurd wordt binnen het systeem. Dit signaal komt bij de hoofdremcilinder aan die deze druk via remvloeistof overbrengt naar de remcilinders op de wielen. Deze cilinders zorgen ervoor dat door deze druk de wielen worden afgeremd.

   Het vervangen van een remcilinder

   Wanneer een remcilinder aan vervanging toe is kun je deze klus beter uitbesteden wanneer je een leek bent. Een erg handige sleutelaar kan dit wellicht zelf doen. Het beste kun je de cilinders per set vervangen. Dus per twee voor de vooras of de achteras. Je kunt gebruikmaken van gebruikte cilinders. Deze tweedehands cilinders zijn een stuk goedkoper dan nieuwe en kun je bijvoorbeeld op een sloperij vinden.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Remcilinder".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24

     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl