Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste onderdeel aanvragen
 • 3 min geleden
  Toyota Toyota Yaris
 • 6 min geleden
  Suzuki Alto
 • 29 min geleden
  Hyundai Santa Fe
 • 32 min geleden
  Volvo S80
 • 32 min geleden
  Fiat Fiat Punto
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Roetfilter

Bij het verbranden van diesel komen schadelijke stoffen vrij en ontstaat er roet. Om ervoor te zorgen dat de gassen, die uit de uitlaat komen, niet teveel schade aanrichten aan het milieu, wordt er in diesel auto’s gebruik gemaakt van een roetfilter. Deze uitlaatgassen worden door het roetfilter gefilterd van schadelijke deeltjes zodat de auto milieuvriendelijker is. Het opvangen van deze schadelijke roetdeeltjes is belangrijk omdat deze anders bijdragen een de hoeveelheid fijnstof die in de lucht zit. Deze fijnstof bestaat uit minuscule deeltjes die zeer schadelijk zijn voor de gezondheid.

Vervangen

Een roetfilter is na verloop van tijd verzadigd en moet worden vervangen. Ook als een roetfilter beschadigd is dan moet er een nieuwe worden geplaatst. Wordt dit niet gedaan dan zullen er veel schadelijke roetdeeltjes in de lucht terecht komen. Door het roetfilter vroegtijdig te vervangen voorkom je dat het filter verstopt raakt. Er wordt dan ook vaak aangeraden om de roetfilter na een bepaald aantal gereden kilometers te vervangen. Het vervangen van het roetfilter in de auto voor een nieuwe is bij een garage zo geregeld. Je hebt alleen nog de juiste onderdelen nodig.

Roetfilter van de autosloperij

Een nieuw roetfilter kopen kan aardig in de kosten lopen. Dan is het fijn om te weten dat je kunt besparen op de kosten voor het aanschaffen van een nieuw roetfilter. Bij de autosloperij kun je namelijk gebruikte, tweedehands en nieuwe onderdelen kopen. Deze zijn vaak afkomstig uit gedemonteerde auto’s en worden tegen lage prijzen verkocht. Met een nieuw roetfilter kun je dan naar een garage toe om deze in jouw auto te laten plaatsen zodat jij weer veilig de weg op kunt.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Roetfilter".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl