Direct je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Wij kopen alle auto's, u krijgt altijd een vergoeding en wij halen uw auto gratis op. Laat vrijblijvend uw gegevens achter!

Direct telefonisch
contact (24/7)?
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

Op zoek naar sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Laatste aanvragen
 • 2 min geleden
  Mazda Mazda 3
 • 2 min geleden
  Opel Astra Sports Tourer
 • 8 min geleden
  Mercedes-benz A 160
 • 14 min geleden
  Nissan Nissan Almera
 • 52 min geleden
  Infiniti Fx35
Aangeboden in samenwerking met
onderdelenlijn.nl
Auto verkopen? Gratis ophalen!

Slotplaat

Hoewel de slotplaat van je auto aan de buitenkant niet zichtbaar is, is het wel een erg belangrijk onderdeel. Het zorgt namelijk voor bescherming van de onderdelen onder de motorkap. Als je een ongeluk hebt gehad of al heel lang rondrijdt met hetzelfde voorfront, is deze soms aan vervanging toe.

Waarom vervangen?

Een slotplaat moet zoals bijna ieder auto onderdeel soms na enige tijd vervangen worden. Hij wordt namelijk blootgesteld aan een grote variëteit aan temperaturen en dit kan tot vervorming en slijtage leiden. Ook als je bijvoorbeeld een botsing hebt gehad, waarbij de voorkant van je auto beschadigd is, moet je het voorfront vernieuwen.

Zelf doen of laten doen?

Als je een slotplaat nodig hebt, kun je kiezen voor een volledig nieuwe of een tweedehands variant. Het belangrijkste voordeel van de tweedehandse is dat deze je minder gaat kosten. Online en in winkels is er een groot aanbod aan tweedehands onderdelen. Let wel goed op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de verkoper. Als je het onderdeel hebt, kun je ervoor kiezen om deze zelf installeren of het werk door een monteur van de garage uit te laten voeren. Zelf installeren is alleen geschikt voor mensen die handig zijn met auto’s en wel eens vaker een kijkje onder de motorkap hebben genomen. Het voorfront moet namelijk goed aansluiten om optimaal zijn werk te kunnen doen.

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Slotplaat".

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

 

 

Aangeboden in samenwerking met:

onderdelenlijn.nl