advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 6 min geleden
    Bmw 3er Reihe
   • 25 min geleden
    Toyota Yaris
   • 28 min geleden
    Peugeot 307
   • 42 min geleden
    Audi A1 Sportback
   • 48 min geleden
    Ford Transit 280m Van 85dpf 4,23
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Stuurbekrachtiging(spomp)

   Vroeger was een auto besturen alleen weggelegd voor de krachtpatsers onder ons. Echter, sinds de uitvinding van stuurbekrachtiging kan iedereen een auto eenvoudig besturen. De kracht die nodig is om de wielen over het wegdek te laten draaien, hoeft niet meer alleen te komen van de bestuurder. Naast dat het besturen van de auto een stuk lichter is, zorgt stuurbekrachtiging er ook voor dat het aantal omwentelingen van het stuurwiel afneemt.

   Hoe werk stuurbekrachtiging?

   De meeste auto’s hebben stuurbekrachtiging die hydraulisch is. Als je aan het stuur draait, wordt olie die onder druk staat via cilinders naar de voorwielen gepompt. Door de oliedruk wordt elke beweging versterkt overgebracht. Nadeel van dit systeem is dat de pomp die de olie voortstuwt altijd aan is. Ook als je op een recht stuk rijdt. Dit kost natuurlijk brandstof en is niet efficiënt. Bovendien neemt het systeem veel plaats in beslag. Daarom worden moderne auto’s afgeleverd met elektrische stuurbekrachtiging. Deze werkt alleen als er aan het stuur wordt gedraaid en het systeem is tevens veel compacter.

   Defecte stuurbekrachtiging

   Een kapotte stuurbekrachtiging merk je meteen op, want het sturen wordt veel zwaarder. De oorzaken van een defecte stuurbekrachtiging kunnen verschillend zijn: bijvoorbeeld een kapotte stuurbekrachtigingspomp of een lekkage in de leidingen. Om stuurbekrachtiging weer goed te laten werken, kun je het beste naar een vakman gaan. De onderdelen van het systeem kunnen nieuw best prijzig zijn. Het loont daarom zeker om te kijken naar tweedehands onderdelen om de stuurbekrachtiging te repareren.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Stuurbekrachtiging(spomp)".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl