Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Stuurbekrachtiging(spomp)

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Stuurbekrachtiging(spomp)".

Stuurbekrachtiging(spomp)

Vroeger was een auto besturen alleen weggelegd voor de krachtpatsers onder ons. Maar sinds de uitvinding van stuurbekrachtiging kan iedereen een auto eenvoudig besturen. De kracht die nodig is om de wielen over het wegdek te laten draaien hoeft niet meer alleen te komen van de bestuurder. Naast dat het besturen van de auto een stuk lichter is zorgt stuurbekrachtiging er ook voor dat het aantal omwentelingen van het stuurwiel afneemt.

Hoe werk stuurbekrachtiging?

De meeste auto’s hebben stuurbekrachtiging die hydraulisch is. Wanneer je aan het stuur draait wordt olie die onder druk staat via cilinders naar de voorwielen gepompt. Door de oliedruk wordt elke beweging versterkt overgebracht. Nadeel van dit systeem is dat de pomp die de olie voortbrengt altijd aan is. Ook wanneer je op een recht stuk rijdt. Dit kost natuurlijk brandstof en is niet efficiënt. Verder neemt dit systeem veel plaats in beslag. Daarom worden moderne auto’s afgeleverd met elektrische stuurbekrachtiging. Deze werkt alleen alles er aan het stuur wordt gedraaid en het systeem is veel compacter.

Defecte stuurbekrachtiging

Een kapotte stuurbekrachtiging merk je meteen op, want het sturen wordt namelijk veel zwaarder. De oorzaken van een defecte stuurbekrachtiging kunnen verschillend zijn: bijvoorbeeld een kapotte stuurbekrachtigingspomp of een lekkage in de leidingen. Om stuurbekrachtiging weer goed te laten werken kun je het beste naar een vakman gaan. De onderdelen van het systeem kunnen nieuw best prijzig zijn. Het loont dan zeker om te kijken naar tweedehands onderdelen om de stuurbekrachtiging weer te laten werken.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl