Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Thermostaat

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Thermostaat".

Thermostaat

Een thermostaat in een auto heeft dezelfde functie als een thermostaat in je huis. Hij zorgt ervoor dat de temperatuur van de motor van de auto geregeld wordt. Om een auto vooruit te laten gaan moet de verbrandingsmotor zo snel mogelijk op een hoge temperatuur komen. Maar hij mag weer niet te heet worden omdat dit weer schadelijk is. Door de thermostaat in de auto wordt oververhitting maar ook onderkoeling tegengegaan. De meeste thermostaten van auto’s zijn elektrisch waardoor ze zich constant kunnen aanpassen aan de temperaturen van de motor en wanneer nodig kan het koelsysteem in werking gezet worden.

Een uitgeputte thermostaat

De thermostaat van je auto kan op een gegeven moment zijn werk niet meer optimaal doen of zelfs helemaal kapot gaan. Dat komt doordat het klepje van de thermostaat continue zich opent en sluit om te zorgen voor de juiste temperatuur. Op een gegeven moment kan dit mechanisme uitgeput raken of op onderdelen breken. Je herkent een defecte thermostaat bijvoorbeeld aan een te hoog oplopende temperatuur of wanneer het waarschuwingslampje aangaat.

Vervangen van de thermostaat

De thermostaat van je auto vervangen is niet heel ingewikkeld als je een beetje handig bent. Er zijn zelfs handleidingen via het internet te halen om je hierbij te helpen. Je kunt de oude thermostaat vervangen door een nieuwe aan te schaffen. Maar je kunt ook op een sloperij of op een site voor tweedehands auto onderdelen zoeken naar de thermostaat die in je auto past. Dit is zeker een alternatief wanneer je wat wilt besparen.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl