Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Uitlaatklep

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Uitlaatklep".

Uitlaatklep

Om een auto te laten rijden wordt brandstof verbrand in de verbrandingsmotor. Hierbij komen allerlei gassen vrij die afgevoerd moeten worden op een manier die geen schade toebrengt aan de auto en niet meer dan nodig aan de omgeving. Deze verbrandingsgassen worden door de uitlaatklep op een cilinder afgevoerd. Hier zorgt een zuiger ervoor dat de gassen via een opwaartse beweging de cilinder verlaten via de kleppen. Deze uitlaatklep wordt indirect geopend door de nokkenas en de sluiting gebeurd door veren.

Specificaties van een uitlaatklep

De uitlaatkleppen zitten in de cilinderkop. Deze is bij huidige auto’s vaak gemaakt van aluminium, voorheen werd vaker gebruik gemaakt van gietijzer. Om te zorgen dat het dichtslaan van de kleppen op de cilinderkop geen schade toebrengt aan het materiaal, zitten er ringen van speciaal gehard staal in de kop van de cilinder. Moderne motoren beschikken per cilinder meestal over twee uitlaatkleppen voor de gassen en inlaatkleppen voor de brandstof. Bij oudere motors is dit vaker van elk een.

De uitlaatklep vervangen is een uitgebreide klus

Een uitlaatklep kan verbranden of op een andere manier kapot gaan. Uitlaatkleppen vervangen zijn voor een onervaren persoon een klus die beter aan een specialist overgelaten kan worden. Er wordt gebruikgemaakt van speciaal gereedschap en vele onderdelen moeten uit elkaar gehaald worden en na het vervangen van de kleppen weer in elkaar gezet worden.
Wanneer je op zoek bent naar onderdelen om de uitlaatkleppen te vervangen kun je op verschillende website terecht. Ook kun je je laten informeren in fysieke winkels. En voor de echte sleutelaars is rondneuzen op een sloperij voor een gebruikte stuk geen straf. Controleer of laat het onderdeel controleren door een vakman voordat je het in je auto plaats.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl