advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 17 min geleden
    Peugeot 308
   • 39 min geleden
    Renault Clio
   • 45 min geleden
    Renault Clio
   • 2 uur geleden
    Fiat Fiat Punto
   • 2 uur geleden
    Fiat Fiat Punto
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Versnellingsbak (automaat)

   Zoals bij een racefiets zitten ook bij de auto een aantal tandwielen die ervoor zorgen dat bij een bepaalde snelheid een bepaalde trekkracht op de wielen wordt overgebracht. Bij een fiets zie je de tandwielen bij de aan te drijven wiel. Bij de auto zijn deze tandwielen verstopt in de versnellingsbak.
   Naast de handgeschakelde versnellingsbak, waar de meeste auto’s over beschikken kan een auto ook een automatische versnellingsbak hebben. De automatische versnellingsbak bestaat al heel lang. De recentere automaten hebben een semiautomatische versnellingsbak of een gerobotiseerde bak. Technisch lijkt deze constructie erg veel op de handgeschakelde bak, alleen de koppeling en het schakelen gebeurt eigenlijk automatisch.

   Slijtage van de synchromeshringen

   In de schakelbak van een automaat grijpen tandwielen constant in elkaar. Hierdoor ontstaat op een gegeven moment slijtage. De meeste slijtage ontstaat bij de zogenaamde synchromeshringen. Tijdens het schakelen vangt deze het snelheidsverschil tussen de as en het tandwiel op. Wanneer deze ringen versleten zijn is schakelen een stuk lastiger voor de auto. Soms kun je wat gekraak horen als indicatie dat er een defect is.

   Versnellingsbak automaat vervangen

   Wanneer alleen de synchromeshringen of andere tandwielen versleten zijn kan een reparatie van de versnellingsbak voldoende zijn. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de hele versnellingsbak van je automaat te vervangen. Een nieuwe versnellingsbak plaatsen in je auto is een erg dure klus. Het kan wel om duizenden euro’s gaan. Wanneer dit duurder is dan wat de auto waard is het af te raden. Dan kun je beter een andere auto aanschaffen. Heb je besloten de bak toch te vervangen dan kan een gebruikte versnellingsbak van een sloperij of een andere aanbieder een goed alternatief zijn.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Versnellingsbak (automaat)".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl