Sloopauto verkopen? Bel ons op Bel ons op 06 299 666 24 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Versnellingsbak (schakel)

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Versnellingsbak (schakel)".

Versnellingsbak (schakel)

Het handmatig schakelen van een auto is een constante proces om te zorgen dat de trekkracht op de wielen wordt behouden wanneer je auto een bepaalde snelheid behaald. Tijdens het schakelen van de auto gebeurt er in de versnellingsbak het volgende: tandwielparen van verschillende grootte gaan in elkaar grijpen. Een tandwiel is verbonden met de motor, het andere tandwiel met de aangedreven wielen. Hierdoor zorgt een bepaalde toerental bij een bepaalde versnelling tot een andere snelheid van de motor.

Defecten aan de schakel versnellingsbak

Wanneer er een defect is aan de versnellingsbak merk je dat wanneer de auto niet meer soepel schakelt. Het kan ook dat deze begint te kraken of dat de auto uit de versnelling springt. Een probleem aan de versnellingsbak kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld dat de tandwielen of lagers in de bak zijn versleten of onderdelen zijn afgebroken. In dat geval kan het nodig zijn de versnellingsbak te repareren. Wanneer dit niet voldoende is, is een volgende stap de versnellingsbak volledig te vervangen.

Versnellingsbak schakel vervangen is een dure klus

Een versnellingsbak helemaal vervangen is een zeer dure klus. Wanneer je al een wat oudere auto hebt kan het zijn dat de auto de vervanging eigenlijk niet meer waard is. Wanneer je toch hebt besloten de bak te vervangen kan een tweedehands schakel versnellingsbak een zeer goede optie zijn. Deze is een stuk goedkoper en wanneer nagekeken op defecten, kan deze zijn taak voor een lange tijd goed uitvoeren. De klus van het vervangen kan beter aan een professional overgelaten worden omdat dit erg ingewikkeld is. Bovendien ben je zo verzekerd dat de vervanging goed is uitgevoerd.

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl