Sloopauto verkopen? Bel ons op Telefoonnummer Autosloperij 06 299 666 24
best price
 • Altijd een vergoeding!
 • Gratis opgehaald!
 • Maandag - Zondag bereikbaar!

(Sloop)auto verkopen

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Auto onderdelen kopen

 • Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen!
 • Ontvang kosteloos offertes van diverse aanbieders!

Vraag kosteloos een offerte aan

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl

Winterbanden

Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Winterbanden".

Winterbanden

De winterbanden van auto’s zijn gemaakt van een rubbersoort die zachter is dan de zomerbanden. De bedoeling hiervan is het vergemakkelijken van het rijden bij temperaturen die lager zijn dan 7°C. Het profiel van de winterbanden beschikt over zogenaamde lamellen (inkepingen). Hierdoor heeft het profiel betere grip op de ondergrond, wat nodig is bij winterse omstandigheden. Het beste is wanneer de profieldiepte van de band minimaal 4 mm is, hoewel nieuwe winterbanden een profieldiepte hebben van ongeveer 9 mm.

Verschil met zomerbanden

Het verschil tussen de winter- en zomerbanden zit hem in de rubbersoort en het profiel. Winterbanden zijn zachter. Dit zorgt voor betere grip bij winterse omstandigheden zoals sneeuw. Het nadeel is dat deze in de zomerperiode sneller slijten dan de zomerbanden, die van hardere rubber zijn gemaakt. Om deze reden is het ook afgeraden om met winterbanden in de zomer te rijden.

Profiel winterbanden

De profielen van winterbanden zien er totaal anders uit dan die van de zomerbanden. Winterbanden beschikken over afvoerkanalen, welke aan de zijkanten van de band uitkomen en het profiel bestaat voornamelijk uit blokjes en is veel dieper dan bij zomerbanden. Deze eigenschappen zorgen er voor dat het water makkelijk kan worden afgevoerd en bij sneeuw is er sprake van meer grip.

Aanschaf van winterbanden

Afhankelijk van de afstand en de bestemming die iemand in de winter wil aandoen, kan bepaald worden of men nieuwe of gebruikte winterbanden wil kopen. Naast het raadplegen van het internet, kun je je het beste goed laten adviseren bij de keuze voor nieuwe of gebruikte winterbanden. En zelfs op een sloperij kun je winterbanden die nog in een goede staat verkeren, aantreffen tegen een kleine prijs

 • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!
 • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!
 • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

Laat uw gegevens achter

Direct contact? Bel:
06 299 666 24

Vraag kosteloos een offerte aan

Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

Aangeboden in samenwerking met:onderdelenlijn.nl