advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 1 minuut geleden
    Opel Corsa
   • 33 min geleden
    Peugeot 2008
   • 52 min geleden
    Peugeot 206
   • 56 min geleden
    Honda Civic 5dr
   • 1 uur geleden
    Opel Agila
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Winterbanden

   De winterbanden van auto’s zijn gemaakt van een rubbersoort die zachter is dan de zomerbanden. De bedoeling hiervan is het vergemakkelijken van het rijden bij temperaturen die lager zijn dan 7°C. Het profiel van de winterbanden beschikt over zogenaamde lamellen (inkepingen). Hierdoor heeft het profiel betere grip op de ondergrond, wat nodig is bij winterse omstandigheden. Het beste is wanneer de profieldiepte van de band minimaal 4 mm is, hoewel nieuwe winterbanden een profieldiepte hebben van ongeveer 9 mm.

   Verschil met zomerbanden

   Het verschil tussen de winter- en zomerbanden zit hem in de rubbersoort en het profiel. Winterbanden zijn zachter. Dit zorgt voor betere grip bij winterse omstandigheden zoals sneeuw. Het nadeel is dat deze in de zomerperiode sneller slijten dan de zomerbanden, die van hardere rubber zijn gemaakt. Om deze reden is het ook afgeraden om met winterbanden in de zomer te rijden.

   Profiel winterbanden

   De profielen van winterbanden zien er totaal anders uit dan die van de zomerbanden. Winterbanden beschikken over afvoerkanalen, welke aan de zijkanten van de band uitkomen en het profiel bestaat voornamelijk uit blokjes en is veel dieper dan bij zomerbanden. Deze eigenschappen zorgen er voor dat het water makkelijk kan worden afgevoerd en bij sneeuw is er sprake van meer grip.

   Aanschaf van winterbanden

   Afhankelijk van de afstand en de bestemming die iemand in de winter wil aandoen, kan bepaald worden of men nieuwe of gebruikte winterbanden wil kopen. Naast het raadplegen van het internet, kun je je het beste goed laten adviseren bij de keuze voor nieuwe of gebruikte winterbanden. En zelfs op een sloperij kun je winterbanden die nog in een goede staat verkeren, aantreffen tegen een kleine prijs

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Winterbanden".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl