advertentieDirect je (sloop)auto verkopen?
Gratis ophalen in NL & BE!
Wij zijn nu bereikbaar!
06 299 666 24 RDW Erkend
search
advertentie
(Sloop)auto verkopen?
Wij zijn bereikbaar!
06 299 666 24

(Sloop)auto verkopen (Sloop)auto verkopen

Autosloperij.nl's eigen (sloop)auto ophaaldienst: altijd een vergoeding & gratis ophalen. Helemaal vrijblijvend!


  Direct telefonisch
  contact (24/7)?
  06 299 666 24

  Auto onderdelen kopen Auto onderdelen kopen

  Sloop-, gebruikte en tweedehands auto onderdelen? Vrijblijvend offertes aanvragen via de Onderdelenlijn!

   Laatste aanvragen
   • 5 min geleden
    Bmw 520d
   • 15 min geleden
    Hyundai Getz
   • 31 min geleden
    Bmw 5er Reihe
   • 49 min geleden
    Ford Transit
   • 50 min geleden
    Ford Transit
   Aangeboden in samenwerking met
   onderdelenlijn.nl
   Kies voor een sloop die bij u past!

   Chassisnummer, meldcode en duplicaatcode

   Iedere auto is uniek. Ondanks dat het merk en het model hetzelfde zijn, is elk voertuig anders. Om auto’s te onderscheiden, gebruiken we de kentekenplaten die op de auto zitten. Er zijn ook andere getallen waarmee men een voertuig kan indentificieren. Zo kom je op het kentekenbewijs een chassisnummer, een meldcode en een duplicaatcode tegen. Deze nummers hebben allemaal een eigen functie en komen op verschillende plekken terug. Zo wordt de ene code gebruikt voor het overschrijven van een auto of het afsluiten van een verzekering, kun je een andere gebruiken voor de identificatie van een voertuig en is de ander weer nodig om aan te tonen hoeveel kentekenplaten een voertuig heeft gehad.

   Chassisnummer of identificatienummer

   Het chassisnummer of identificatienummer van een auto staat in het frame van het voertuig gegraveerd. Dit nummer maakt een auto uniek. Het chassisnummer is te vinden op, je raad het al, het chassis van de auto. Het chassisnummer bestaat uit verschillende getallen en letters. De eerste groep met symbolen geeft informatie over de fabrikant van de auto en het land waar de auto geproduceerd is. De tweede reeks is bedoeld om technische eigenschappen van de auto te omschrijven. De laatste reeks is het serienummer van de auto. Dit is het deel dat wezenlijk verschillend is per auto.

   De laatste vier cijfers van dit serienummer zijn de getallen van de meldcode.

   Kentekenbewijs voertuig

   Meldcode

   De meldcode is een code die bestaat uit vier getallen. Deze code heb je onder andere nodig als je je auto wil overschrijven of wilt verzekeren. Na aankoop van een auto ben je verplicht om hem direct te verzekeren. Zonder geldige verzekering mag je met het voertuig wettelijk gezien, de openbare weg niet op. Als je een verzekering afsluit dan geef je het kenteken en de meldcode door. De verzekeraar geeft vervolgens door aan de RDW dat het voertuig verzekerd is. De meldcode van jouw auto kun je terugvinden op het kentekenbewijs. Als je deze nog niet hebt ontvangen, dit duurt namelijk een paar dagen, dan kun je de meldcode ook op een andere manier achterhalen. De laatste vier cijfers van het chassisnummer zijn gelijk aan de meldcode van de auto.

   Duplicaatcode

   Een andere code die je op het kentekenbewijs tegenkomt, is de duplicaatcode. De duplicaatcode is een getal dat op de kentekenplaat gezet wordt, behalve bij de eerste keer dat de platen aangemaakt worden. Als een auto één of meerdere kentekenplaten kwijt is, door bijvoorbeeld diefstal, dan moeten ze vervangen worden. Om te aantonen dat dit niet de eerste kentekenplaten zijn, wordt er een duplicaatcode op de kentekenplaten gezet. Er komt dan een getal boven het eerste streepje op de kentekenplaat te staan. Is het de 1e keer dat er nieuwe platen worden gebruikt, dan staat er een 1 boven, de volgende keer een 2 en zo verder. Het kentekennummer dat op de platen staat blijft wel gelijk. Deze zijn immers gekoppeld aan het voertuig zelf.

   Op Autosloperij.nl vindt u informatie over alles wat met de autosloperij of autosloop te maken heeft. Bijvoorbeeld informatie over het verkopen van uw sloopauto, informatie over het demonteren van een sloopauto, informatie over schadeauto’s, kapotte auto’s en tweedehandsauto’s, informatie over autosloperijen, autodemontagebedrijven en autoslopen en informatie over gebruikte en tweedehands auto onderdelen. Het onderwerp van deze blog is "Chassisnummer, meldcode en duplicaatcode".

    • Wij kopen iedere sloop-, schade- of tweedehands auto!

    • Bij ons ontvangt u ALTIJD een eerlijke vergoeding!

    • Altijd gratis opgehaald, direct geld & RDW vrijwaring!

    Laat uw gegevens achter

    Direct contact? Bel:
    06 299 666 24


     Vraag kosteloos een offerte aan

     Bent u opzoek naar een onderdeel? Vraag dan kosteloos een offerte op bij verschillende aanbieders. U kunt bij ons terecht voor nieuwe, maar ook voor sloop onderdelen, gebruikte onderdelen en tweedehands onderdelen!

      

      

     Aangeboden in samenwerking met:

     onderdelenlijn.nl